KUČI KRENULI KA PODGORICI: Čuveno pleme ispraća svog mitropolita (VIDEO)

Novosti online

01. 11. 2020. u 08:57

ZEMNI ostaci blažanopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjen danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Svetu zaupokojenu liturgiju sa početkom u 9 časova služiće Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej uz sasluženje više episkopa naše i drugih Pomesnih Crkava, saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

КУЧИ КРЕНУЛИ КА ПОДГОРИЦИ: Чувено племе испраћа свог митрополита (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

Vernici su od ranog jutra pohrlili ka Podgorici da svog voljenog Đeda isprate na poslednje putovanje.

Pleme Kuči objavili su video-snimak na kom se vidi da su krenuli ka Podgorici da isprate svog mitropolita.

- Kuči krenuli u hodočašće - piše uz objavljeni video-snimak.

Mitropolit Amfilohije je usnuo u Gospodu u petak 30. novembra u KBC Podgorica, nakon čega su njegovi zemni ostaci preneti u Cetinjski manastir, gde je hiljade vernika došlo da da posljednji celiv i uzme blagoslov od svog Arhijereja.

Na dan svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca služena je Sveta arhijerejska liturgija u Cetinjskom manastiru, nakon koje je blaženopočivši Mitropolit svečano ispraćen sa Cetinja, a desetine hiljada vernog naroda ga je na kolenima dočekalo u Podgorici.

U Hramu Hristovog Vaskrsenja služen je pomen i večernja služba kraj kivota blaženopočivšeg Arhijereja, a rijeke naroda su u neprekidnom mimohodu prolazile celu noć, opraštajući se od svog Mitropolita, saopšteno je na zvaničnom sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024