INCIDENT NA NARODNOM SABORU KOD BERANA: Privedeni učesnici, traže spomenik Đurišiću

M.SEKULOVIĆ

08. 08. 2020. u 15:06

ČETNIČKI vojvoda Mileta Čiča Pavićević, Vesko Raketić iz Andrijevice, glumac iz Danske Slavko Babović i inženjer Miodrag Čukić iz Andrijevice, privedeni su u zgradu policije u Beranama, zbog sumnje za kršenje privremenih mera o sprečavanju epidemije korona virusa.

ИНЦИДЕНТ НА НАРОДНОМ САБОРУ КОД БЕРАНА: Приведени учесници, траже споменик Ђуришићу

Novosti

Oni su bili među učesnicima 18 Narodnog sabora u selu Gornje Zaostro sedam kilometara od Berana, ''crnogorskoj Ravnoj Gori'', mestu gde je bilo sedište štaba četničkog vojvode Pavla Đurišića, koji je komandovao operacijama za oslobođenje Berana od Nemaca.

- Uznemireni smo postupkom policije, koja je iz čista mira banula na skup na kome su poštovane mere NKT i privela nekoliko učesnika skupa. Mi smo sa našim prijateljima iz Andrijevice za skupa pozvali na pomirenje među pravoslavcima, na slogu i mir među svim ljudima koji žive na ovom području, kazali su nam juče ne skupu, čiji su učesnici usvojili Deklaraciju, u kojoj se osim pomirenja poziva još jednom aktuelna vlast, ali i vlast koja će pobediti na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, da dozvoli podizanje spomenika Pavlu Đurišiću u Beranama ali i u Gornjem Zaostru.

Novosti

- On je bio komandant Limskih četničkih odreda, JVUO, komandant Crne gore, Boke i Staroga Rasa. Oslobodio je Berane i Andrijevcu, deo je usvojene Deklaracije, koja će, kao i ranijih godina, bez sumnje izazvati brojne rekacije u Crnoj Gori, posebno od takozvanih patriota i suverenista...

Oko 15 sati Mileta Pavićević je bio na saslušanju pred inspektorima CB Berane, dok su Raketić, Babović i Čukić čekali davanje iskaza...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)