ČETNIČKI vojvoda Mileta Čiča Pavićević, Vesko Raketić iz Andrijevice, glumac iz Danske Slavko Babović i inženjer Miodrag Čukić iz Andrijevice, privedeni su u zgradu policije u Beranama, zbog sumnje za kršenje privremenih mera o sprečavanju epidemije korona virusa.

Komentari (3)

Braćo

08.08.2020. 16:54

Поздрав за идеју, али поздрав са три раширена прста нити је православни нити је српски. Само три спојена прста, као када се крстите. То је православни поздрав, тако су се наши стари заклињали тако се и данас грчки војници заклињу! Са три одвојена прста, као што сте ви на фотографији, заклетву полажу римокатолици.

Nije Mala Nije Mala

08.08.2020. 19:35

@Braćo - Заклетва је једно, поздрав је друго. Католици заклетву полажу са три прста али спојена, а, подсећам, крсте се са пет прстију. Међу Србима, родољубима, се овај поздрав са три одвојена прста удомаћио, и постао универзалан поздрав и знак препознавања. Кад у Бечу, Москви, Торонту, Сиднеју видим на колима српску заставу, дигнем три прста и возач ми тако и одговори - знамо ко смо. НИЈЕ ЛАКО БИТИ СРБИН АЛ ЈЕ МНОГО ЛЕПО.

09.08.2020. 16:55

@Braćo - Sve je to tacno, ali.. Vec 30 godina je prisutno 3 prsta. Prvo kod patriotske opozicije-SPO, a onda i srpske vojske u Bosni. I danas se primenjuje u nacionalnim krugovima. Znaci, taj simbol je prihvacen u narodu, ima vec svoju tradiciju i originalan je u odnos na druge pokrete u svetu. Nema smisla pricati da to nije simbol koji se koristi u crkvi.