"DPS PRIPREMA IZBORNU KRAĐU, IDE KRIVIČNA PRIJAVA": Pokret Evropa sad upozorio na "čudna zbivanja" na lokalnim izborima u Andrijevici

M. SEKULOVIĆ

02. 06. 2024. u 17:31

POKRET Evropa sad (PES) izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica. 

ДПС ПРИПРЕМА ИЗБОРНУ КРАЂУ, ИДЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА: Покрет Европа сад упозорио на чудна збивања на локалним изборима у Андријевици

M. S

Predsednik OIK Andrijevica, Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od strane DPS, je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj, saopštio je PES danas tokom glasanja ba lokalnim izborima u Andrijevici, ističući da je Vulević svoje mišljenje predstavio kao zvaničnu odluku OII, koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine.

- Postupajući po hitnom prigovoru Pokreta Evropa sad, Državna izborna komisija je usvojila prigovor, potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsednika OIK Andrijevica. Ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa, uvertira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice - tvrde uz PES.

Iz Pokreta su najavili da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

- Nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mere kako bi se sprečile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana Andrijevice, PES će se boriti protiv svakog daljeg oblika zloupotrbe i manipulacije izbornim procesom - poručeno je iz ovog pokreta.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRCE U RUKAMA STJUARDESE: Ona je golim rukama oživljavala mladića na aerodromu u Podgorici