PO NADU KOD VRANEŠA: Agonija bivših radnika preduzeća "Vektra Jakić" iz Pljevalja

M. D.

18. 01. 2024. u 07:45

PROŠLO je više od šest godina otkako su svi zaposleni u preduzeću "Vektra Jakić" Dragana Brkovića, ostali bez izmirenih zaostalih dugovanja i upućeni na Biro rada.

ПО НАДУ КОД ВРАНЕША: Агонија бивших радника предузећа Вектра Јакић из Пљеваља

Foto: Opština Pljevlja

Pokušavali su bivši radnici tokom proteklih godina da dođu do svojih teško zarađenih plata, ali bezuspešno. Poslednja vrata na koja su zakucali su na kabinetu predsednika Opštine Pljevlja.

Proizvodnja u "Vektri Jakić" prekinuta je krajem 2018. godine. Bivši direktor "Vektre" Dragan Brković zaposlenima je ostao dužan između 15 i 40 zarada, a radni staž im nije povezan za četiri godine. Isplatu zaostalih zarada čeka 150 bivših radnika. Od tog broja 80 je podnelo tužbe, a samo njih 20 je uspelo da naplati potraživanja.

Privredni sud krajem 2023. otvorio je na predlog Uprave prihoda i carina, stečajni postupak nad pljevaljskom kompanijom "Vektra Jakić". To je dodatno zabrinulo nekadašnje radnike da neće uspeti da naplate svoja potraživanja.

Tim povodom pre dva dana ih je na sastanak primio i predsednik Opštine Dario Vraneš.

Dug za porez

UPRAVA prihoda i carina od 20. oktobra 2021. godine traži stečaj u kompaniji "Vektra Jakić" zbog duga za porez i koncesije od 7,4 miliona evra. Postupak je pred Privrednim sudom obustavljen pre nešto više od godinu jer je Brkovićeva kompanija tražila izuzeće sutkinje.

- Učiniću sve što je potrebno kako bih pomogao radnicima. Iskoristiću sve ingerencije predsednika opštine u rešavanje ovog probema uključiti sve čelne ljude u državi, počev od nadležnih ministara, premijera, pa do predsedika države - istakao je presednik Vraneš i dodao da je "Vektra Jakić" krucijalni problem Pljevalja te da se mora iznaći način da se pokrene proizvodnja. - Konačno je u "Vektru" uveden stečaj, imenovan je stečajni upravnik, formirana nova vlada, imenovani ministri, tako da najzad imamo konkretan prostor delovanja i tačne adrese na koje možemo da se obratimo. Već od iduće sedmice ćemo timski krenuti sa konkretnim potezima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!