„SOLIDARNOST NA DELU“:Mladi u Herceg Novom posvećeni humantarnim akcijama Crvenog krsta

V.V.

12. 11. 2023. u 14:09

Hercegnovski Crveni krst organizovao je drugu ovogodišnju sabirnu akciju „Solidarnost na delu“ a više od 20 mladih volontera prikupilo je za najugroženije korisnike prehrambene artikle, hemiju i novčane donacije.

„СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ“:Млади у Херцег Новом посвећени хумантарним акцијама Црвеног крста

Foto:RTHN

U hercegnovskim marketima prikupljana je pomoć u hrani i higijeni, a stizale su od sugrađana i kompanija i novčane donacije. To će biti dovoljno za 30 paketa pomoći za najugroženije korisnike, kažu u Crvenom krstu. Prva ovakva akcija organizovana je u junu ove godine, a još tada je volonter i instruktor Crvenog krsta, profesor biologije, Alen Lalovac, ukazao na posvećenost mladih humanitarnom radu i pojačanoj empatiji koja je proteklih godina bila pomalo zaboravljena.

„Solidarnost na delu“ samo je jedna od aktivnosti Crvenog krsta. Uspešno realizuju i program “Briga o starijima” koji podržavaju  organizacije Crvenog krsta Crne Gore i Italije, kao i hercegnovski volonteri koji zajedno sa lekarom obilaze starije korisnike. Za sada je ovim projektom obuhvaćeno tridesetak starijih osoba.

Volonteri itiču da stalno traže nove načine da bi doprineli boljem statusu svih građana. Tako su tokom leta prikupljali školski pribor za učenike iz socijalno ugroženih porodica. Kažu da su njihova vrata uvek otvorena, jednako za one kojima je pomoć potrebna kao i za sve koji žele da im se pridruže u humanitarnim projektima i akcijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu