ZDRAVA DECA SU PRIORITET Novo pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice u Bijelom Polju

Марија Стевановић
Marija Stevanović

18. 07. 2023. u 14:02

OPŠTA bolnica u Bijelom Polju od juče ima rekontruisano pedijatrijsko odeljenje zahvaljujući humanitarcu Hajrizu Brčvaku. Obnovljeni prostor otvoren je u prisustvu predsednika Jakova Milatovića, ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, kao i direktora bolnice dr Kenana Erovića.

ЗДРАВА ДЕЦА СУ ПРИОРИТЕТ Ново педијатријско одељење Опште болнице у Бијелом Пољу

Milutin Sekulović

- Zamislite da smo u prethodnih 30 godina imali više ovakvih dana, danas bi ova bolnica bila puno više nalik onima u Nemačkoj, ili Americi. Nažalost, vreme za nama ne možemo vratiti - rekao je prilikom svečanog otvaranja predsednik Milatović, ističući da pedijatrija u medicini predstavlja zalog za budućnost jer zdravlje dece naš je apsolutni prioritet. - Ova bolnica je jedan od primera koji svedoči o tome kako je uz dobru volju i nameru, kako bez korupcije i uz prave ljude, ovde pre svega mislim na dr Kenana Erovića, za kratko vreme je moguće uraditi mnogo toga i vratiti ugled ovoj ustanovi.

Misija

SVI smo stvoreni sa misijom za ovaj svet i imamo obavezu da učinimo nešto dok smo živi. Meni je Gospodar dao da mogu da doprinesem boljitku zajednice - kazao je Brčvak, apelujući da država pomogne Bijelom Polju da se završe započeti projekti.

Milatović je istakao i humanost ktitora, koji je potekao iz ovog grada, a svojim delima pokazao "kako se voli svoje mesto i svoja zemlja" i zahvalio se Brčvaku, koji je za rekonstrukciju i opremanje ovog pedijatrijskog odeljenja uložio 400.000 evra.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, istakao je da je za nešto više od godinu dana u zdravstveni sistem Crne Gore uloženo više od 30 miliona evra, a kapitalnim budžetom za 2023. godinu, samo za Opštu bolnicu u Bijelom Polju predviđeni su i realizuju se projekti vredni više od 2,2 miliona evra, za nabavku magnetne rezonance najnovije generacije, za koju je završen tenderski postupak i očekuje se isporuka uskoro, kao i za rekonstrukciju dela centralnog objekta ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)