ZAPOSLENI U INSTITUTU IGALO NASTAVLJAJU PROTEST: Od srede moguća radikalizacija

V.V.

20. 02. 2023. u 14:05

Mirni protest nastavili su zaposleni u Institutu Igalo jer nijedan njihov zahtev nije ispunjen. Tokom pauze, da ne bi remetili programe pacijenata, na pola sata su bili na magistrali i blokirali saobraćaj kod Sportskog centra Igalo i u Ulici Sava Ilića. Njihovi zahtevi su nepromenjeni: isplata decembarske i januarske zarade, očuvanje ove ustanove i avansna uplata 1,2 miliona evra što je odobreno Fondu za zdravstveno osiguranje.

ЗАПОСЛЕНИ У ИНСТИТУТУ ИГАЛО НАСТАВЉАЈУ ПРОТЕСТ: Од среде могућа радикализација

Foto: V.V.

Nakon sednice Izvršnog odbora koja je najavljena za sredu (22. februar) možda će protest i radikalizovati, informisala je predsednica Sindikalne organizacije Instituta dr Marija Obradović.

- Mi imamo sastanak u sredu, sedam dana nakon što se ovi protesti budu organizovali u kontinuitetu. Tada će članovi Izvršnog odbora Sindikata odlučiti šta i kako dalje, odnosno da li je potrebno da se ovi protesti radikalizuju, zbog činjenice da se do danas ništa značajno nije promenilo, kaže Obradović.

Podseća da u proteklom periodu nisu isplaćene zarade, a premda je Agencija za zaštitu konkurencije dozvolila Fondu za zdravstveno osiguranje avansnu uplatu 1,2 miliona evra, ni ona nije realizovana.

Istina, postoje usmena obećanja da će ova uplata stići, međutim, to ne menja bitno tok događaja.

- Mi smo tu avansnu uplatu tražili pre dva meseca, čekali sve ovo vreme da bismo dobili odobrenje da na nju imamo pravo - rekla je dr Obradović. I odobrenje je stiglo ali uplate nema.

I ovaj, četvrti protest radnika Instituta podržali su građani i pacijenti. Novo okupljanje biće sutra (utorak) od 10 i 15 do 10 i 45.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)