"VRATIO SE NA PRAVU STRANU": Katnić čestitao Abazoviću na potpisanom "memorandumu izdaje"

Novosti onlajn

16. 12. 2021. u 14:48

GLAVNI specijalni tužilac Milivoje Katnić čestitao je potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću što se, kako je istakao, vratio na pravu stranu.

ВРАТИО СЕ НА ПРАВУ СТРАНУ: Катнић честитао Абазовићу на потписаном меморандуму издаје

Foto: Printskrin

– Verujem da ste videli da smo se dva puta rukovali. Radi se o sledećem, ja kao građanin, a i on, smo za samostalnu Crnu Goru, nezavisnu, antifašističku, građansku, multietničku Crnu Goru, koja će svakom građaninu dati, pravo, čast i slobodu. Za ovu godinu dana nije on bio totalno za to, on izgleda da će da se vrati. Postoje razlike između mene i Abazovića u ostvarenju svojih ciljeva, ja sam legalista – kazao je Katnić za Dan.

On je ovo kazao povodom potpisivanja memoranduma o saradnji URA, SNP-a i manjinskih partija, kojeg je u ime političkog saveza potpisao Abazović.

- DPS povratka na vlast nema. Ja sam svoju poziciju objavio ranije i te iracionalne strahove nemam. Ovo je veliki iskorak građanske Crne Gore - kazao je Abazović.

Međutim, tako ne misli jedan od lidera DF Nebojša Medojević, koji taj dokument naziva - memorandumom izdaje!

- Davanje garancija Milu Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog ključnog progona opasna je poruka da naše društvo i njegova elita nemaju hrabrosti niti svesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države. Nuđenje amnestije čoveku koji je razorio moral nacije i naš tradicionalni sistem moralnih vrednosti, uništio privredu, opljačkao građane i državu, stvorio najopasnije narko-kartele za šverc cigareta i droge u Evropi, produbio nasleđene podele, od Crne Gore napravio sigurnu kriminalnu kuću, privatizovao institucije sistema što se ne može drugačije nazvati nego izdaja - kategoričan je Medojević.

Podsetimo, građanski pokret URA, SNP i manjinske partije u aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji, kako bi objedinili znanje, iskustvo i energiju i dali ključni doprinos da Crna Gora postane naredna članica EU.

Memorandum su potpisali Dritan Abazović (URA), Vladimir Joković (SNP), Ervin Ibrahimović (BS), Nik Đeljošaj (AA), Genci Nimanbegu (FORCA), Fatmir Đeka (DP), i Srđan Pavićević (CIVIS).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024