CIRKUS U KOTORU: Delegacije Hrvatske i Crne Gore položile venac na ulaz u logor u kom niko nije ubijen, pa počeli da zapomažu

V. K.

03. 10. 2021. u 15:40

DELEGACIJE Crne Gore i Hrvatske su prvi put u 30 godina zajedno položile venac na ulaz u logor Morinj u opštini Kotor, u kome niko od zatočenika, nije ubijen, za razliku od Sabirnog centra "Lora" kod Splita gde je u najstrašnijim mukama stradalo 14 zarobljenih rezervista bivše JNA iz nikšićko-šavničke grupe!

ЦИРКУС У КОТОРУ: Делегације Хрватске и Црне Горе положиле венац на улаз у логор у ком нико није убијен, па почели да запомажу

Foto: Printskrin

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković saopštio je da su snažno odjekivale reči pomirenja crnogorskog ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, ali i reči podsećanja na strahote Morinja hrvatskog ministra Gordana Grlića Radmana.

- Ceremonija s jednom snažnom porukom - da se nikad više ne ponovi. Stojeći ispred ovog mučilišta Hrvata razmišljao sam i o drugom mučilištu logoru Bileća, ali i o tome kako i nakon 30 godina vlasti Trebinja i njihovi "branioci" pričaju svoju istinu, slave one koji su napadali naš grad i izbegavaju se izviniti za sva zlodela koja su napravili, a uz poslednje Vučićeve želje za 'Srpskim svetom'- sve navedeno zove na oprez i podseća na dane 1991. - napisao je Franković na Fejsbuku.

Šef crnogorske diplomatije kazao je da "danas, stojeći ovde, dokazujemo da postoji duh nove Crne Gore".

- Onaj koji u ratu nije učestvovao, ali koji poštuje žrtve svih ratova na ovim prostorima - u Velici, Srebrenici ili Morinju, ali i sve druge, bez obzira kom narodu, naciji ili veri pripadali. To je duh nove Crne Gore, koji želi pomirenje naših očeva, zarad budućnosti naše dece. Duh Crne Gore koji ne živi svoju slavnu istoriju, već sanja svoju evropsku budućnost. Duh Crne Gore koji je u miru sa svima, zarad mira u sebi - rekao je Radulović.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!