NE MOŽEMO DA GARANTUJEMO SIGURNOST NA CETINJU: Sekulović saopštio novinarima, Brđanin kaže da policija ne može da predviđa

V. K.

01. 09. 2021. u 11:58

MINISTAR unutrašnjih poslova Sergej Sekulović poručio je da ne mogu da garantuju apsolutnu sigurnost nijednom građaninu ni novinaru koji 5. septembra bude na Cetinju!

НЕ МОЖЕМО ДА ГАРАНТУЈЕМО СИГУРНОСТ НА ЦЕТИЊУ: Секуловић саопштио новинарима, Брђанин каже да полиција не може да предвиђа

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

- Kada bi je garantovali, morali bismo da imamo po jednog policajca po građaninu. Skup za 3. septembar je prijavljen, a za 5. septembar nije - rekao je on.

- Crna Gora je stvorena na Cetinju, ne smemo da dozvolimo da ova sadašnja Crna Gora umre na Cetinju.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin dodao je da policija nije tu da predviđa događaje i da je osećanje sigurnosti individualno.

- Nije rat, nije vanredno stanje, mi garantujemo ljudima bezbednost u objektivnim okolnostima. Pitanje može li se garantovati bezbednost tog dana treba postaviti i medijima, jer sam video da značajno uznemirenje javnosti ne izazivaju događaji, već način njihove interpretacije u medijima. Mi možemo garantovati da ćemo raditi svoj posao - kazao je Brđanin, dodajući da se niko ne bavi uzrocima ni pitanjem kako smo došli dovde.

- Zamislite da svi mediji od danas do 6. septembra objavljuju prazne strane. Bi li to imalo neku reakciju? Šta vi planirate? Kakav je vaš uređivački koncept? Da li će i dalje biti tekstovi koji će smirivati tenzije ili podizati tenzije? Da li ste vi imali kolegijume? Da li je bila kakva inicijativa da se svi sastanete, zagrlite i odete zajedno na Cetinje i pokažete da je svako od vas došao da iskaže neko svoje uvjerenje -  kazao je Brđanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ĆATAMA JOŠ 9 MILIONA, UGROŽENIMA NI CENT: Pred poslanicima će se naći tehnički rebalans, usvojen zbog veće državne administracije