ŽENA PREDSEDNICA PO PRVI PUT: Luka Bar danas izabrala novi Odbor direktora

B. D.

07. 06. 2021. u 15:48

SKUPŠTINA akcionara AD Luka Bar danas je izabrala novi Odbor direktora ovog preduzeća čiji je većinski vlasnik država.

ЖЕНА ПРЕДСЕДНИЦА ПО ПРВИ ПУТ: Лука Бар данас изабрала нови Одбор директора

Foto: B.D.

U novoimenovanom odboru direktora su: Slađana Perišić (član), Savo Vujošević (član), Milorad Krgović (nezavisni član), Aleksandar Lekić (nazavisni član) i prof.dr Milivoje Radović (nezavisni član).

Foto: B. D.

Prethodno je Skuština razrešila dosadašnji Odbor direktora AD Luka Bar u čijem sastavu su bili: Branko Branković, Zoran Srzentić, Zoran Radojičić, Damir Rašketić i Milivoje Knežević Izvršni direktor AD Luka Bar Vladan Vučeljić istakao je da je dosadašnji Odbor direktora efikasno  radio u ovom sazivu u prethodnih godinu i po dana.

- Bio je jako dobra spona između menadžmenta i svih uposlenih u preduzeću.  Svi članovi Borda direktora u fazama koje su bile neophodne za donošenje odluka radi održavanja i unapređenja poslovanja Luke Bar taj  posao su radili na način koji zaslužuje da im na današnjoj sednici izrazim zahvalnost i poštovanje prema onome što su prethodnom periodu uradili, kazao je izvršni direktor AD Luka Bar Vladan Vučeljić.

Podsetimo, današanja  Skupštine akcionara AD Luka Bar je nastavak sednice koja je počela 28.maja, ali je prekinuta  kada se stiglo do tačke dnevnog reda Predlog odluke o razrešenju  i predlog Odluke o izboru članova Odbora direktora.

Jedan od četri prethodno  predložena člana- predstavnika državnog kapitala, nije imao visoku stručnu spremu.

Statutom kompanije  je  definisano da članovi Odbora direktora AD Luka Bar imaju visoku stručnu spremu.

Prvog dana zasedanja skupštine akcionara AD Luka Bar je jednoglasno prihvaćen   godišnji finansijski iskaz  i Izveštaj  o poslovanju  "Luka Bar" AD za 2020. godinu, sa Izveštajem  revizora, kao i izveštaj o radu Odbora direktora.

PRVI PUT NA ČELU ODBORA DIREKTORA AD LUKA BAR IZABRANA JE ŽENA

Danas je održana  konstitutivna sednica novog saziva Odbora direktora Luka Bar AD. Sednica je trajala tri sata.  

- Na sednici je, za predsednika Odbora direktora Luka Bar AD,  jednoglasno izabrana  Slađana Perišić, dipl.ekonomista, a a za zamenika predsednika, Savo Vujošević, dipl.pravnik, saopšteno je iz  Luka Bar AD.
Ovo je prvi put da je na čelu Odbora direkora  AD Luka Bar žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna