"NIKŠIĆKI IMENIK": Knjiga Radojice Stankovića stići će u ruke dijaspore na severu Evrope

V.K.

30. 05. 2021. u 18:35

STOTINU primeraka knjige "Nikšićki imenik" autora Radojice Stankovića najpopularnijeg crnogorskog dečjeg zabavljača pod imenom Šanta Panta stići će u ruke dijaspore na severu Evrope.

НИКШИЋКИ ИМЕНИК: Књига Радојице Станковића стићи ће у руке дијаспоре на северу Европе

Foto: V.K.

Distribuciju je pomogla humanitarka Konstantina Nina Vojinović, direktorka NVO "Izvor života" pod čijim svodovima egzistira Narodna kuhinja u Nikšiću. 

- Hvala Nini i svim Nikšićanima koji su pomogli da ovo delo ugleda svetlo dana. Radujem se što će moji sugrađani imati priliku da pročitaju ono na čemu sam dugo vremena radio. Promocije u "Lenoksu" i "Propagandi" u Nikšiću kao i u podgoričkom KIC-u pokazali su da je bilo vredno žrtvovati se - kaže za "Novosti" Stanković najavljujući uskoro promocije u Kolašinu, Beogradu, Novom Sadu i drugim centrima regiona.

Foto: V.K.

"Nikšićki imenik" je neobično delo u kome je autor sabrao svoje prijatelje koji su obeležili njegovo detinjstvo, mladost i zrele godine, izvezao zanimljive priče o njima,  neobične događaje i davna sećanja sačuvao od zaborava.

Između korica "druže" se glumci Andrija Milošević, Branko Babović zvani Đuro Palica, Mima i Milan Karadžić, bokseri otac i sin Ratko i Boško Drašković, Milorad Gajović, legendarni Miladin Šobić, nedavno preminuli Miodrag Skale Gvozdenović...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna