KOVID 19 NE ODLAŽE KVAR: Preduzeća za hitne intervencije rade otežano, ali zastoja nije bilo

G. NOVAKOVIĆ

06. 04. 2021. u 10:37

EPIDEMIOLOŠKA situacija jeste otežala rad mnogih preduzeća, ali zaposleni koji skoro svakodnevno izlaze na teren, ne puštaju strahu od zaraze da preovlada.

КОВИД 19 НЕ ОДЛАЖЕ КВАР: Предузећа за хитне интервенције раде отежано, али застоја није било

Foto I. Marinković

Kako kažu nadležni, poslovi se završavaju bez zastoja, zahvaljujući dobroj reorganizaciji među osobljem. Jer, zaglavljeni liftovi, kvarovi na toplovodnim, vodovodnim cevima i drugi problemi stanara, za koronu ne znaju.

Već godinu dana traje borba za zdravlje, pa se u skladu sa tim poštuju sve propisane mere zaštite. U radu JP "Gradsko stambeno", JKP "Beogradske elektrane" i JKP "Vodovod i kanalizacija", susreti sa sugrađanima prilikom otklanjanja kvarova su skoro svakodnevni.

- Uspevamo da sve aktivnosti obavljamo nesmetano - kažu nam u "Stambenom". - Naše stručne službe, majstori, tehničari i inženjeri od početka epidemije koriste zaštitne maske. U početku je bilo nepoverenja, ali sada korisnici ne pokazuju zabrinutost zbog kontakta sa njima onda kada je to potrebno.

POZITIVNO 410 ZAPOSLENIH

IAKO su "Beogradske elektrane" preduzele sve protivepidemijske mere, njihovi zaposleni nisu ostali imuni na virus, naročito oni koji rade na terenu. Tako je od početka pandemije pa do sada čak 410 zaposlenih imalo potvrđenu infekciju.

Sada su se stekle drugačije navike, te sugrađani radije posežu za telefonom i elektronskom komunikacijom, umesto da fizički dolaze u prostorije preduzeća. Rad "oči u oči" sa Beograđanima sveo se samo na neophodne slučajeve. Kako kažu u JKP "Beogradske elektrane", deo njihovog posla koji trpi zbog epidemije jeste grupno merenje temperature u stanovima, radi masovne provere kvaliteta grejanja. Tako se sada provera obavlja samo za konkretno navedeni stan posle prijave potrošača Dispečerskom centru.

POZIV Rad "oči u oči" sveo se samo na neophodne slučajeve, Foto D. Dozet

- Terenske službe i ekipe za hitne intervencije Direkcije za distribuciju toplotne energije obavljaju svoje radne zadatke kao i pre pandemije. Poremećaji se najčešće rešavaju i pre predviđenog roka od 24 sata - ističu iz "Beogradskih elektrana".

TRŽIŠTE

IZ "Gradskog stambenog" podsećaju da ovo preduzeće zavisi od stanja na tržištu, broja obolelih u preduzećima sa kojima sarađuje, stanja na državnim granicama zbog uvoza delova za liftove... Kako kažu, čine sve što mogu da posledice pandemije korisnici osete u najmanjoj mogućoj meri.

Rad JKP "Vodovod i kanalizacija" od vitalnog je značaja za funkcionisanje grada, pa se i ovde posao odvija nesmetano u svakom trenutku. Zaposleni u sektorima čija radna mesta omogućavaju rad od kuće, u obavezi su da se u potpunosti pridržavaju svih zakonskih propisa koji se odnose na poštovanje radnog vremena, kažu nadležni.

- Prema nekim analizama koje su rađene u okviru preduzeća, zaključeno je da je radni učinak zaposlenih koji su upućeni na rad od kuće gotovo identičan kao i kada redovno dolaze na posao - zaključuju u "Vodovodu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!