PLAN DA CEO POSAO BUDE GOTOV DO 2022: Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla trebalo bi da se završi na proleće

S.B.M

03. 12. 2020. u 13:00

ПЛАН ДА ЦЕО ПОСАО БУДЕ ГОТОВ ДО 2022: Реконструкција Булевара патријарха Павла требало би да се заврши на пролеће

Foto: Beoinfo

RADNICI zaposleni na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla, koja bi trebalo da se završi na proleće, trenutno rade na izlivanju tramvajskih "baštica" koje će se nalaziti na sredini kolovoza, a sa svake strane biće po dve saobraćajne trake.

- Trenutno se radi potez od Ulice Pere Velimirovića u dužini od 1,8 kilometara, koji se završava skoro kod Košutnjaka. Kada bude gotov, biće to moderan bulevar sa biciklističkom stazom, kao i stazom za pešake - kaže Goran Vesić zamenik gradonačelnika, koji je juče obišao putare.

Gradnja u etapama

SAOBRAĆAJNICA koja se sada gradi koštaće više od 50 miliona evra. Potom bi trebalo da usledi gradnja tunela kroz Topčider, za šta je prema procenama potrebno 100 miliona evra.

- Već smo počeli i sa projektovanjem za narednu fazu radova, od Košutnjaka do Mosta na Adi. Po završetku projektovanja raspisaćemo tender za izgradnju, za šta je Grad obezbedio sredstva. Nadamo se da ćemo do proleća 2022. godine "spojiti" Most na Adi sa Bulevarom patrijarha Pavla - naveo je Vesić.

Kazao je i da će tako sugrađani moći da izbegnu "usko grlo" u pravcu Ulice Teodora Drajzera, jer će imati na raspolaganju četiri trake do Ulice Pere Velimirovića. Zamenik gradonačelnika je podsetio i da se širi Ulica Pere Velimirovića na četiri trake, što će biti slučaj i sa Borskom, Save Maškovića i Crnotravskom.

- Radi se petlja prema auto-putu i kada sve bude kompletirano, biće omogućeno da se od Mosta na Adi, preko Bulevara patrijarha Pavla, ulica Pere Velimirovića, Borske, Crnotravske i Save Maškovića stigne do auto-puta, vozeći sve vreme ulicama sa četiri trake - naveo je Vesić.

Foto: Beoinfo

 

Prema njegovim rečima, to je ravno izgradnji unutrašnje gradske obilaznice i mnogo će značiti građanima ovog dela grada, koji će za desetak minuta moći da stižu do Mosta na Adi ili auto-puta. Direkcija za građevinsko zemljište nastavlja da radi na projektu rekonstrukcije Ulice Pere Velimirovića prema "Kapitol parku", kako bi se i građani Vidikovca u budućnosti služili ovim bulevarom - istakao je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)