IZ DELTE NAJAVLJUJU Renoviranje Centra Sava počinje krajem 2021.

Tanjug

16. 11. 2020. u 09:52

NAKON što je Delta Holding postala novi vlasnik kongresnog Centra Sava, iz te kompanije najavljuju da bi renoviranje tog jednog od simbola grada moglo da počne krajem iduće godine.

ИЗ ДЕЛТЕ НАЈАВЉУЈУ Реновирање Центра Сава почиње крајем 2021.

Foto K.Mihajlović

Potpredsednik kompanije Delta Živorad Vasić je na TV Prva rekao da će Centar Sava biti renoviran u roku od 18 meseci od početka radova, da stižu arhitekte i da će biti raspisan tender.

Napomenuo je da se do januara završava papirologija, a da će Centar Sava biti zatvoren onog trenutka kada krene renoviranje i skidanje fasade.

Najavio je da će se prvo raditi fasada za koju kaže da će biti energetski moderna, trokrilna, ali i naveo da će taj objekat zadržati isti izgled podsećajući da je taj kongresni centar zakonom zaštićen.

-Fasada ostaje aposlutno ista, ali ćemo je osvetlili da se kongresni centar vidi sa svih strana - rekao je Vasić.

Naveo je da će u Centru Sava ostati sadašnjih 16.000 metara kvadratnih kao komercijalni prostor, a da će sve sale biti potpuno renoviane i ostaće u istom gabaritu.

-Pravimo potpuno novi miulitimedijalni prostor. To će biti najsvremenija kongresna sala gde ćemo moći da dovedemo 5.000, 6.000, 7000 ljudi - rekao je Vasić.

Naveo je da će Centar Sava biti povezan sa Kraun plazom, čiji je vlasnik takođe Delta, i da će ta kompanija dovesti poznate svetske brendove i svetske restorane, da će imati i renta kar kuću, vodiče i zabavne sadržaje za decu.

Miroslav Mišković i Delta holding ponudili su za Centra Sava početnu cenu od 17,5 miliona evra.

Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji obavljena je 9. novembra javnim nadmetanjem.

Konkursni uslov je bio da prihvate ulaganje u Centar Sava od najmanje 50 miliona evra za pet godina, i da objekat ne menja namenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)