DUŠANOVA U ROVOVIMA: Radovi napreduju, ali se rokovi pomeraju iz meseca u mesec

S. B. MILOŠEVIĆ

09. 09. 2020. u 10:20

DA će radovi u Cara Dušana trajati do Nove godine, pa i duže, jasno je svakome ko reši da se upusti u avanturu i prošeta od Bajlonijeve pijace do Zoološkog vrta.

ДУШАНОВА У РОВОВИМА: Радови напредују, али се рокови померају из месеца у месец

Foto Ž. Knežević

Raskrsnica sa Tadeuša Košćuškog trebalo je da bude puštena za saobraćaj 1. septembra, a i tu su radovi deset dana kasnije u finišu.

Najviše majstora je na raskrsnici kod Beo zoo vrta

Foto Ž. Knežević

Rok za završetak poteza od Francuske do Tadeuša Košćuškog je kraj novembra, dok bi trotoari, kako su gradski zvaničnici najavljivali trebalo da budu završeni do kraja godine. Slika na terenu, ipak je nešto drugačije.

DUNAVSKI KEJ

SUGRAĐANI koji žive u ovom delu grada imaju problema sa javnim prevozom, ali i svi oni koji bi da se prošetaju Dunavskim kejom.

Pošto vozila kruže Dunavskom, dolazak do SRC "Milan Gale Muškatirović" za mnoge je noćna mora.

Deo kod Palmotićeve ulice

Foto Ž. Knežević

Na delu kod Crkve Aleksandra Nevskog ulica je asfaltirana, a na jednom malom delu stavljeni su pločnici. Tu se šine tek postavljaju. U produžetku, putari ravnjaju tucanik, posle čega bi trebalo da usledi asfaltiranje. Od Kapetan Mišine do Kralja Petra, tek sledi zamena cevi i nema dela puta koji nije raskopan. A deo do Kralja Petra trebalo je da bude završen do 1. septembra. Najviše majstora je na raskrsnici kod Beo zoo-vrta. Na sredini raskrsnice juče je stavljan novi asfalt, a majstori su sastavljali i tramvajske šine. Hoće li posao do sutra biti završen, jer je rok za puštanje u saobraćaj ovog raskršća pomeren za 10. septembar, zvaničnu informaciju nismo dobili.

MUKE PEŠAKA I STANARA

BEZ patika ili druge dublje obuće, ovuda se ne može proći. Bager ruši trotoare i dok pešaci prolaze i gaze tek raskopanu zemlju. Ko nije bio na moru, a želi da mu noge ugaze u petak, trebalo bi da prošeta ovuda. Reporteri "Novosti" koji su obilazili ovu deonicu, ali i ostali sugrađani, obilazili su rupe, preskakali "rovove", pazili da ne upadnu u šahte.

I dok radnika na ovom delu gradilišta ima, skver Palmotićeve, Hilandarske i Dalmatinske je prazan. Kao da su svi na godišnjem odmoru. Plato je raskopan još 2019. godine i do danas nije završen, a rokovi su iznova i iznova pomerani. I posle godinu dana, ovaj deo nije prohodan. Napravljene su kaskade, određeno mesto za spomenik Jerneju Kopitaru, Hilandarska pomerena udesno i to je sve. Deo između ulica Dalmatinske i Džordža Vašingtona još je u gorem stanju. Ovde treba da usledi popločavanje pijacete i kolovoza. Ako je suditi po sadašnjoj dinamici radova, ni ovaj posao neće biti gotov do Nove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri