CRTEŽE ZA LINIJSKI PARK MLADE NADE ARHITEKTURE IMAĆE PRODUŽEN ROK ZA TIMOVE

M. STANOJKOVIĆ

18. 08. 2020. u 06:11

MLADE arhitekte koje su dobile šansu da rade na projektu izgradnje Linijskog parka, od Beton hale do Pančevačkog mosta, u potezu od 4,6 kilometara, dobiće produžetke.

ЦРТЕЖЕ ЗА ЛИНИЈСКИ ПАРК МЛАДЕ НАДЕ АРХИТЕКТУРЕ ИМАЋЕ ПРОДУЖЕН РОК ЗА ТИМОВЕ

Foto D. Milovanov8ić

Iako je celokupan posao 52 stručanjaka, podeljenih u 10 timova i isto toliko tematskih celina, koje će činiti jedan mozaik, trebalo da bude gotov prvog dana septembra, zbog trenutne situacije sa virusom korona, timovi neće moći da završe sve do prvobitnog roka.

Kako za "Novosti" objašnjava Marko Stojčić, gradski arhitekta, biće im dato još malo vremena kako bi posao priveli kraju.

- Produžićemo im do 15. septembra. Trebalo bi da se od svih tih celina uradi jedan render za ceo potez. U planu je i da se napravi film, pa se očekuje da to bude sve gotovo do kraja septembra - objašnjava Stojčić.

DVE GODINE

PREMA dosadašnjim procenama, očekuje se da će gradnja trajati oko dve godine. Projekat će koštati između 40 i 50 miliona evra, a polovina sredstava biće prikupljena iz različitih donacija.

Nakon što su predstavljene javnosti, arhitekte su se povukle u svoje kancelarije i rade na osmišljavanju i oživljavanju poteza od Beton hale do Pančevačkog mosta. NJihovim radom koordinira Grad Beograd, zajedno sa nevladinim organizacijama, Arhitektonskim fakultetom i drugim institucijama.

Plan je urbana transformacija železničkog koridora, a koristila bi se nekadašnja železnička pruga za formiranje javnog gradskog prostora koji povezuje druge prostore. Celine će biti parkovske, kulturne, edukativne, sportske i komercijalne. Moguće je da multufunkcionalni plato za izložbe, festivale, kao i umetnički i muzički paviljon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VAŽNO ZA PENZIONERE Vučić najavio: Ukupno povećanje od 19,1 odsto