GLJIVARSKA TRPEZA: Tradicionalna manifestacija na Adi Ciganliji

B.B.

11. 06. 2024. u 15:24

TURISTIČKA organizacija Čukarica, u saradnji sa Mikološko gljivarskim savezom Srbije, a pod pokroviteljstvom opštine Čukarica, u subotu, 15. juna, organizovaće petu po redu čukaričku gulašijadu, čiji je naziv “Gljivarska trpeza”.

ГЉИВАРСКА ТРПЕЗА: Традиционална манифестација на Ади Циганлији

Foto. Opština Čukarica

Ova jedinstvena manifestacija u  Beogradu, održava se na najlepšem beogradskom izletištu, na Adi Ciganliji, koje je ujedno i pravo bogatsvo biljnog sveta i zaštićeno stanište pod nazivom „Gljive Ade Ciganlije“.

Od prošle godine primila je i međunarodni karakter, tako da će doći gosti iz Grčke, i to, iz Atine, Janjine, Florine, kao i iz grada koji nosi titulu “Evropski grad gljiva”, iz mesta Grevena. Takođe, svoje kulinarsko umeće pokazaće poznavoci gljiva  iz Severne Makedonije, Čilea i Argentine, a što se tiče naših gljivarskih društava, biće ih iz skoro cele Srbije.

Uz bogat kulturno umetnički program, za sve učesnike i posetioce manifestacije biće i izložba gljiva, kao i edukacija o raznim vrstama gljiva. Takmičenje će se odvijati u četiri kategorije, čorbasta jela, gulaš od gljiva, pleh roštilj i slatko, a za pobednike, obezbeđene su vredne nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)