TRAŽE OBUSTAVU TENDERA: Nezdovoljni roditelji đaka u OŠ "Oslobodioci Beograda"

B. Borisavljević

01. 03. 2024. u 10:53

OSIM što su godinama unazad roditelji postali gotovo članovi Nastavničkog veća, koji se pitaju za ocene, izbor nastavnika, dnevnice, odlazak na ekskurziju, sada traže i da organizuju nastavu, konsultuju se u vezi sa obnovom škola. Upravo to se dešava u OŠ "Oslobodioci Beograda" sa Palilule koja će, prvi put posle 63 godine od osnivanja, biti rekonstruisana.

ТРАЖЕ ОБУСТАВУ ТЕНДЕРА: Нездовољни родитељи ђака у ОШ Ослободиоци Београда

Foto Arhiva

Mame i tate su se pobunile što će njihova deca morati da pohađaju nastavu samo u drugoj smeni i putuju do drugih škola, iako već mnogo đaka ove osmoletke svakodnevno dolazi autobusima iz naselja sa leve obale Dunava i drugih delova grada u Preradovićevu 2. Ne odgovara im što školarci neće imati vremena za društveni i socijalni život, a zabrinuti su da će rekonstrukcija trajati duže od godinu dana, kako je planirano. To što će đaci, umesto stare i oronule, dobiti novu i modernu opremljenu školu pada pred ostalim "argumentima".

RASPORED

DOK traju radovi u školi učenici prvog i drugog razreda imaće nastavu pre podne u Železničkom obrazovnom centru u neposrednoj blizini škole, dok će đaci trećeg i četvrtog razreda ići po podne u OŠ "1.300 kaplara".

Stariji razredi, od petog do osmog, biće u učionicma OŠ "Stevan Sinđelić" na Zvezdari.

Apel za pomoć uputili su čak i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i na adrese Ministarstva prosvete, školske uprave, gradonačelnika, sekretarijata za investicije i obrazovanje, direktora škole.

- Zahtevamo da se postojeći postupci za rekonstrukciju škole obustave, te da se novim javnim postupkom definiše da se radovi odvijaju tokom letnjeg raspusta, fazno uz održavanje nastave - stoji u dopisu. - Ukoliko je neophodno izmeštanje dece, zahtevamo da se nastava odvija u nekom od objekata u blizini.

Direktorka škole Radica Karović ističe da razume roditelje jer nije lako da deca nastavu pohađaju posle podne dok traje rekonstrukcija, ali i da su pravila jasna.

- Izmeštanje đaka je moguće samo u školu koja radi u prepodnevnoj smeni, a đaci - gosti uvek idu posle podne - kaže Karovićeva. - Prevoz je obezbedila Opština i organizovan je po pravilniku kojim se definiše putovanje dece na ekskurzije. Lično sam obilazila škole u okolini i izmeštanje nigde nije bilo moguće. Bezbednost i znanje dece su na prvom mestu, to ne sme trpeti kad bude počela rekonstrukcija. Imamo i nastavnike koji već rade u dve-tri škole, sa malom decom, pa zamislite kako će se oni organizovati.

Javni tender za kompletnu rekonstrukciju škole, koji je raspisao Sekretarijat za investicije je nedavno završen. Planirani budžet je 333 miliona dinara, a radovi bi trebalo da traju 360 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu