NA MESTU PUSTARE UCRTANI STANOVI: Plan za Višnjički venac dostupan na ranom javnom uvidu do 4. oktobra

A. Z. KLISURIĆ

22. 09. 2021. u 08:11

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije za deo područja Višnjice, tačnije Višnjičkog venca.

НА МЕСТУ ПУСТАРЕ УЦРТАНИ СТАНОВИ: План за Вишњички венац доступан на раном јавном увиду до 4. октобра

ZAPUŠTENO Prostor za stambene kvadrate, Foto Arhiva

Prostor koji je obuhvaćen planom ima više od 12 hektara i trenutno je urastao u šiblje. Ova lokacija trebalo bi da bude pretvorena u područje za stanovanje. Kako se navodi, planirana je izgradnja jedne predškolske ustanove i izgradnja četiri nove ulice.

Kako se navodi u dokumentaciji cilj izrade ovog plana je da se ispitaju mogućnosti urbanog razvoja i da se iskoristi potencijal lokacije. Na ovom prostoru nalazi se i potok Despotovac, a ima i stambenih objekata.

- Za potrebe smeštaja dece predškolskog uzrasta, planirana je izgradnja predškolske ustanove - navodi se u dokumentaciji.

- Objekat bi imao kapacitete za boravak 270 dece, a orijentaciona površina kompleksa je oko 4.080 metara kvadratnih. Na teritoriji koja se nalazi u planu nema trasa autobuskih linija, pa će biti potrebno uvođenje novih.

Stambeni blok sa komercijalnim sadržajima zauzeo bi prostor od 7,29 hektara.

Saobraćajna infrastruktura nije na zavidnom nivou. Kako se navodi planirana je izgradnja četiri nove ulice. Osim toga, Despotovačka i Ulica Darinke Jevrić jednim delom bi bile rekonstruisane.

Kako se navodi u dokumentaciji u planu je i uređenje zelenih površina na prostoru od 1,32 hektara.

- U središnjem delu plana bio bi formiran "mini-park", koji bi imao stepenice, staze i parkovski mobilijar. Bio bi urađen i "zaštitini zeleni pojas" u blizini potoka, kao i "parkovski uređen skver" - piše u dokumentu.

Plan detaljne regulacije za deo Višnjice, tačnije Višnjičkog venca, biće dostupan građanima do 4. oktobra. Svi zainteresovani građani biće u prilici da pogledaju ovu dokumentaciju u zgradi Gradske uprave i da tokom ranog javnog uvida dostave svoje mišljenje o planu.

I ZA NASELjE VIŠNjICA

U MAJU je na ranom javnom uvidu bio i PDR za naselje Višnjica. Kako je pisalo u dokumentaciji, u ovom delu Beograda planirana je izgradnja četiri predškolske ustanove, dve osmoletke i jedne srednje škole. Očekuje se i da broj stanovnika sa 2.480 "naraste" na 11.074.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri