PARK NA PETOM I ŠESTOM SPRATU: Rekonstrukcija Beograđanke do kraja godine

J.D.

21. 09. 2021. u 22:18

REKONSTRUKCIJA Beograđanke, koja je počela krajem prošle godine, biće završena do kraja ove, nakon čega će novi prostor moći da primi prve poslovne korisnike.

ПАРК НА ПЕТОМ И ШЕСТОМ СПРАТУ: Реконструкција Београђанке до краја године

Privatna arhiva

Čuvena palata je od novembra prošle godine prešla u vlasništvo kompanije "Marera Propertis" koja je na održanoj javnoj licitaciji postala vlasnik nekada najviše zgrade na Balkanu.

U kompletno uređenje unutrašnjeg prostora od petog do 23. sprata zgrade, kao i renoviranje fasade, zamenu stakala i postavljanje spoljašnjeg osvetljenja, "Marera" je investirala više od osam miliona evra.

- Objekte renoviramo prateći poslednje svetske trendove u građevini, tehnologiji i arhitekturi - izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije. - Na Palati Beograd ćemo tako, na primer, izgraditi zelene parkovske površine na prostranim terasama zgrade na petom i šestom spratu, to je inovacija koja do sada nije primenjena na našem tržištu.

Dodala je i da je do sada izdato gotovo 70 odsto poslovnog prostora A klase u Beograđanki, i da sudeći po interesovanju, očekuju da će do njenog otvaranja biti izdat sav prostor koji je na raspolaganju. Inače, kompanije "Marera Properties" osnovana je 2009. godine i bavi se akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene.

Paralelno sa radovima na rekonstrukciji Palate Beograd, započeto je i renoviranje zgrade BIGZ koji je u vlasništvu Marere od februara ove godine. Zgrada BIGZ će po planu biti gotova do kraja 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere