NIJE uspeo još jedan pokušaj iseljenja četvoročlane porodice Ćitić iz kuće u užičkoj Vidovdanskoj ulici. Okupljeni građani su uspeli da odvrate javnog izvršitelja i 20 policajaca, a porodica je zatražila rok od tri meseca - da usred zime pronađe novi dom. Branislav Ćitić je predlog ovakvog epiloga napisao i predao javnom izvršitelju, ali zasad nije poznato da li će on biti i prihvaćen.

- Pristajem da se dobrovoljno iselim do 10. marta 2020, ako dobijem pisanu garanciju da me do tada javni izvršitelj Đorđe Dogandžić neće uznemiravati. Kada to dobijem, dostaviću broj računa na koji ćete mi uplatiti 2,3 miliona dinara, koliko mi sleduje - napisao je Branislav.

Pročitajte još - Građani sprečili izvršitelje da četvoročlanu porodicu izbace na ulicu

Podsetimo, kuća u kojoj porodica Ćitić živi je prodata na licitaciji još 6. decembra prošle godine - po odluci ovdašnjeg Osnovnog suda, koju sada sprovodi javni izvršitelj Đorđe Dogandžić. Objekat je prodat radi izmirenja duga naslednicima koji polažu pravo na jednu trećinu, dok su dve trećine, do javne licitacije tokom koje je prodata upola cene, pripadale Ćitićima.


Saradnik izvršitelja u razgovoru sa Branislavom

Oni, pritom, ni u jednom trenutku nisu osporavali suvlasnicima njihovo pravo na jednu trećinu kuće. Nudili su im čak i poseban stambeni deo predmetne zgrade, koji premašuje vrednost koju potražuju, ali su oni za sebe želeli ceo objekat, pa su na kraju u toj nameri i uspeli.

Sada, u danonoćnom strahu od iseljenja, Ćitići očekuju odgovor javnog izvršitelja.