Kostić i Rukavina: Poraz od Švajcarske odlučio

Tanjug

sreda, 27. 06. 2018. u 22:09

Костић и Рукавина: Пораз од Швајцарске одлучио

Filip Kostić

Srpski fudbalski reprezentativci Filip Kostić i Antonio Rukavina, nakon poraza od Brazila (2:0) za kraj na Mundijalu u Rusiji, složili su se da je utakmica sa Švajcarskom odlučila put na turniru u Rusiji

Srpski fudbalski reprezentativci Filip Kostić i Antonio Rukavina, nakon poraza od Brazila (2:0) za kraj na Mundijalu u Rusiji, složili su se da je utakmica sa Švajcarskom odlučila put na turniru u Rusiji.

"Dali smo maksimum, igrali smo dobro, ali nismo imali sreće... Šta je tu je, idemo dalje. Brazil je favorit za osvajanje, imali smo odličnih 10 minuta, mogli do gola (šanse Mitrovića prim. aut), ali nismo uspeli", rekao je Kostić za RTS.

Poraz od Švajcarske bio je presudan, dodaje fudbaler nemačkog Hamburga.

"Ispalo je da je poraz od Švajcarske odlučio. Imali smo bod u rukama, pokušali da uzmemo tri, ali smo na kraju izgubili".

Desni bek Antonio Rukavina priznao je da je Brazil zasluženo pobedio u Moskvi.

"Zaslužena pobeda Brazila, rezultat govori... Imali smo par šansi, nismo se obrukali, ali to ništa ne znači za nas i naciju. Mladi igrači su pokazali da može da se računa na njih, ostaje žal što nismo uspeli da se kvalifikujemo u osminu finala", kaže Rukavina.

Iskusni fudbaler, kao i Kostić, žali za izgubljenom utakmicom od Švajcarske.

"Imali smo plasman dalje protiv Švajcarske, ali ne možemo da vratimo vreme. Arhivirali smo ga.. Šest bodova je bila želja, nismo uspeli, ali imamo budućnost", izjavio je Rukavina, koji je završio drugi nastup na Mundijalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

BRZAK

27.06.2018. 22:37

POUKA za selektora : Na pripreme se ne pozivaju SPORI igrači koji ne mogu igrati presing , niti šprint 30 metar. Okosnica tima moraju biti BRZI bekovi i krila , koja dobro centriraju i šutiraju !

KONKURS za brzake

27.06.2018. 23:50

@BRZAK - Iz ovog tima treba zadržati 5-6 igrača i objaviti konkurs za za BRZE igrače, kako bi svi srpski brzi igrači dobili šansu da igraju za reprezentaciju, bez obzira da li imaju "dobre" menadžere !

Medjed

27.06.2018. 22:37

Dobri smo bili uzimajuci u obzir da je nasem treneru pripravnicki staz svetsko prvenstvo.

Drugoligaš bolji od prvoligaša

28.06.2018. 00:03

@panta rei - Odlučio je Kokeza koji je doveo Krstajića koji je bazirao igru reprezentacije na Mitroviću , koji nije mogao da igra u Prenijer ligu, pa je pozamljen timu iz Druge lige koje trenira Srbin !

aki

28.06.2018. 07:20

@panta rei - Jedini ozbiljan igrac u nasem timu je bio Mitrovic ,svidelo se to nekome ili ne.

Marko

28.06.2018. 00:01

Slažem se, nije realno bilo da očekujemo pobedu protiv favorita za titulu. Propustili smo šansu protiv Švajcarske i to je to, moglo je drugačije da je suđen penal na Mitroviću ali šta je tu je. Ubuduće treba dati više šanse orlićima od pre neku godinu i na njima bazirati reprezentaciju.

SUPER TAKTIKA

28.06.2018. 00:25

Odlučio je Krstajić koji je izmislio specijalnu taktiku koja se bazira na centriranju Stojkovića sa našeg gola, na Mitrovića, koji treba samo da je primi, okrene protivnika i da gol ! Ameterski selektor za ametrsku taktiku. Da je bar gledao Hrvatsku protiv Argentine !

BRZACI ili sporaći

28.06.2018. 00:47

@SUPER TAKTIKA - Da ali mi nemmo tri BRZA u napadu koja stalno menaju mesta (kao što su radili Rebić, Mandžukić, Perišić) nego neke sporaće koji igraju na fintu, da ne trče a da daju gol (Mitrović, Ljajić, Tadić,) !

Nik

28.06.2018. 08:42

Još je Miljanić uveo praksu kupovine mesta u reprezentaciji, zato nikada reprezentaciju nevode najbolji treneri niti igraju najbolji i najspremniji igrači.