Апенини и даље брује о Синиши Михајловићу. И дан касније се прича о тријумфу Болоње у Лећеу, који је помутила скандалозна сцена из финиша првог полувремена. Наиме, везиста Болоњеза Гари Медел ушао је у расправу са српским стручњаком, својим тренером, а затим и насрнуо на њега. Сви су били у шоку, а дан касније се појавио и видео снимак на коме се ипак види да је Михајловић био ратоборни од Чилеанца.

Све је почело у 41. минуту, када су пргави Медел и првотимац домаћих Панајотис Тахидис ушли у вербални сукоб, који је прерастао у физички. Синиша, који је завршио три циклуса лечења леукемије и имао операцију пресађивања коштане сржи, ушао је на терен и покушао да смири страсти. А онда је уследио шокантан призор, пошто га је јужноамерички ветеран гурнуо и ушао жестоку у расправу с њим. Наравно, ни Миха није остао дужан.

Михајловић је одмах хтео да га замени, али је одустао од те идеје и Медел је одиграо свих 90 минута.

- Синиша је неко ко воли тензију, у сваки меч улази са високим адреналином - рекао је помоћни тренер Емилио де Лео. - Сада је налетео на најусијанију главу. Било је ипак све добро, у други део смо ушли још одлучније.

А чини се ипак да је Михина усијанија и да је Медел овог пута добро прошао.