Milica Mandić kao ambasador humanitarne akcije: Pomozimo Srbima na Kosovu i Metohiji u vreme vanrednog stanja

Novosti online

28. 04. 2020. u 13:43

Pozivam sve ljude da uzmu telefon u ruke i da pošalju SMS sa brojem 1 na 4030, pomozimo onima koji ne mogu bez naše pomoći, kaže tekvondo šampionka

Милица Мандић као амбасадор хуманитарне акције: Помозимо Србима на Косову и Метохији у време ванредног стања

Milica Mandić foto: EPA

„Pomozi socijalno ugrožene kategorije na Kosovu i Metohiji“ naziv je dobrotvorne akcije, povodom koje je humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" pokrenula SMS broj.
Ukoliko ukucate broj 1 i pošaljete na 4030, doniraćete 100 dinara za borbu protiv siromaštva u južnoj srpskoj pokrajini.

- U trenutnoj situaciji, kada je kretanje ograničeno, a naša organizacija u nemogućnosti da organizuje humanitarne turnire „Igraj za Kosmet“ i hodočasnička putovanja, na kojima se inače prikuplja pomoć za narod i svetinje na Kosmetu, SMS broj je idealan način da svako ko želi može i da pomogne - kažu iz organizacije "Svi za Kosmet“.

Ambasador akcije je srpska olimpijska tekvondo šampionka Milica Mandić.

- Obilaskom manastira na Kosovu i Metohiji sa organizacijom "Svi za Kosmet" uvidela sam da ima mnogo siromašnih i da je našem narodu tamo zaista potrebna pomoć. Od svega im najviše treba saznanje da drugi ljudi misle na njih. To im je velika podrška. I pre ovoga sam mnogo puta učestvovala u akcijama humanitarne organizacije "Svi za Kosmet", a kada sam dobila poziv da budem ambasador ove akcije sa SMS brojem, nisam mnogo razmišljala. Pozivam sve ljude da uzmu telefon u ruke i da pošalju SMS sa brojem 1 na 4030, pomozimo onima koji ne mogu bez naše pomoći – kaže Milica Mandić.

HO Svi za Kosmet je u vreme vanrednog stanja u saradnji sa kompanijom "Mocart" već pomogla Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici donacijom u iznosu od 10.000 evra, a sa njima i mlekarom Šabac spremaju kamion hrane za najugroženije na Kosovu i Metohiji.

Ujedinili su ljude širom sveta, od Australije do Amerike, odakle dolaze donatori, kojih, za mesec dana, ima preko 700.

Sve informacije o organizaciji i humanitarnim akcijama mogu se pronaći na sajtu organizacije szkizvestaji.info, na Fejsbuk stranici @svizakosmet, kao i na Instagramu @svizakosmet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije