Ol star vikend u Čikagu, 69. po redu, završen je u noći između nedelje i ponedeljka utakmicom u kojoj je Lebronov tim, u čijem je sastavu bio i srpski reprezentativac Nikola Jokić, pobedio ekipu Janisa Adetokumba 157:155.

Ipak, centralni događaj svih zvezda najjače lige na svetu, pomalo je ostao u senci takmičenja u zakucavanjima, u kojima je, po mišljenju mnogih, košarkaš Orlanda Eron Gordon, ostao “zakinut” za prestižni trofej.

Kao i pre četiri godine, kada je u, pomalo i kontroverznom finalu, poražen od Zeka Lavina, Gordon je u “Junajted cetru” ostao bez trijumfa, iako je po ocenama mnogih morao da izađe kao pobednik iz duela s košarkašem Majamija Derikom Džonsom.

Podsetimo, Gordon je u poslednjem zakucavanju preskočio Taka Fola, koji je visok 226 cm, ali je od sudija dobio samo 47 poena.

- Preskočim preko čoveka koji je visok 226 cm i šta dobijem? Samo 47 bodova? Ma dajte, pa šta radite? Osećam da je trebalo da imam dva ova trofeja, a ja nemam nijedan. Mislim da više neću učestvovati – rekao je razočarani Gordon posle meča.

Ovim “problemom” pozabavila se i policija Orlanda, koja se u šaljivom tonu javnosti obratila preko zvaničnog “Tviter” naloga.

- Planiramo da kontaktiramo policiju Čikaga da istraži kako je Gordon pokraden na takmičenju u zakucavanjima - napisali su, a svoj komentar dao je i šef policije iz Orlanda.

- Naša početna istraga, posle pregledanog snimka, jasno otkriva da je Eron Gordon pobijedio na takmičenju  - napisao je šef policije Orlanda - Orlando Rolon.