POLITIKA PRETI SPORTU I U BUGARSKOJ: Premijer traži ostavku predsednika Fudbalskog saveza

Beta

15. 10. 2019. u 12:53

ПОЛИТИКА ПРЕТИ СПОРТУ И У БУГАРСКОЈ: Премијер тражи оставку председника Фудбалског савеза

navijači Bugarske tokom meča s Engleskom foto: AP

Borisov: Posle jučerašnjeg sramnog poraza reprezentacije i loših rezultata našeg fudbala, naredio sam prekid saradnje sa FS, uključujući i finansijski, dok se Mihajlov ne povuče sa funkcije
Premijer Bugarske Bojko Borisov zatražio je od predsednika Fudbalskog saveza Borislava Mihajlova da podnese ostavku, pošto su reprezentativci Engleske vređani na rasnoj osnovi u Sofiji tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Bugarska je u ponedeljak u Sofiji izgubila od Engleske 6:0, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vređali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav.

Borisov je osudio ponašanje navijača na stadionu i rekao da je "neprihvatljivo" povezivati bugarski narod sa rasizmom.

- Pozivam Borislava Mihajlova da odmah podnese ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Bugarske. Posle jučerašnjeg sramnog poraza reprezentacije i loših rezultata našeg fudbala, naredio sam prekid saradnje sa FS, uključujući i finansijski, dok se Borislav Mihajlov ne povuče sa funkcije - rekao je Borisov, preneli su britanski mediji.

Stadion "Vasil Levski" sinoć je bio delimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pre utakmice, Mihajlov se žalio UEFA na "nepravedno brendiranje", pošto se danima pre duela pričalo o strahovima da bi engleski igrači mogli da budu vređani na rasnoj osnovi.

Bivši golman Redinga, Levskog i Ciriha Mihajlov, branio je za Bugarsku na tri svetska prvenstva i član je Izvršnog komiteta UEFA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije