PRVA POSETA RUSIJI: Susret Selakovića i Lavrova u Moskvi 16. aprila

D. R. Đ.

07. 04. 2021. u 09:36

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković boraviće 16. aprila u svojoj prvoj zvaničnoj poseti Moskvi, gde će se susresti sa kolegom Sergejom Lavrovom. U planu je i sastanak sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom, čija se potvrda još očekuje.

ПРВА ПОСЕТА РУСИЈИ: Сусрет Селаковића и Лаврова у Москви 16. априла

Arhiva

Dvojica ministara, kako se očekuje, razradiće Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Rusije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021. i 2022, koji su parafirali prilikom Lavrovljeve posete Beogradu u decembru prošle godine. Tema razgovora biće i perspektiva dijaloga Beograda i Prištine, energetska i vojna saradnja Srbije i Rusije, kao i dalji razvoj sveukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Tokom poslednje posete Beogradu, Lavrov je poručio da se Rusija zalaže za to da Rezolucija 1244 bude u temelju traženja svakog dogovora Beograda i Prištine.

- Ulogu posrednika je odobrila Generalna skupština UN i EU treba da je realizuje nepristrasno i da savlada otvorenu sabotažu Prištine oko svih dogovora koji su bili postignuti pre više godina, uključujući i obavezu da se formira Zajednica srpskih opština - rekao je tada Lavrov.

Govoreći o snabdevanju Srbije ruskim gasom, predsednik Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio da mu je više puta sugerisano da kupuje gas sa Zapada, ali da je za nas ruski najjeftiniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati