MINISTAR MALI: Kada si, Đilase, stigao da toliko para izneseš iz Srbije?

Novosti onlajn

26. 03. 2021. u 22:06 >> 22:22

MINISTAR finansija Siniša Mali gostovao je večeras u vanrednim vestima na televiziji Pink.

МИНИСТАР МАЛИ: Када си, Ђиласе, стигао да толико пара изнесеш из Србије?

Foto: Printskrin/Pink

Na početku vanrednih vesti pušten je prilog o ekskluzivnim saznanjima "Večernjih novosti" o 17 računa Dragana Đilasa u čak 53 zemlje sveta.

Ministar Mali je na samom početku razgovora istakao da je bio šokiran prvim saznanjima "Večernjih novosti".

- Najpre moram da kažem da sam gostovao prošle nedelje kada su "Novosti" imale prvu informaciju. Ja sam tada rekao da sam šokiran - time što Đilas ima 3 računa u inostranstvu. Rekao sam da je to ogroman novac. Sutrašnje "Večernje novosti" donose priču nad kojom prosto nemam reči - 53 računa u 17 zemalja sveta - 67,9 miliona dolara ukupno. Ovaj iznos nije cifra za normalnog čoveka. Odakle ti u kešu u gotovini ovoliki novac Dragane Đilase? To je novac zarađen dok je on bio na vlasti, na nepošten način. Oteo je taj novac od građana Srbije, i drago mi je da su novinari "Večernjih novosti" došli do ovoga. Ovo je stvar koja mora da se istraži do kraja i mora da se vidi kako je došao do ovolikog bogatstva dok je bio na vlasti - istakao je ministar Mali.

Foto: Printskrin/Pink

Posebno je istakao i gašenje i otvaranje novih računa:

- On je već ugasio desetine računa. Šta to krije kada desetine računa zatvara, desetine otvara. Da li je to pranje novca, kako je novac stečen i da li je plaćen poraz Republici Srbiji? - dodao je Mali.

- Koga ti Đilase praviš budalom i kako te nije sramota? Sada ima 53 računa sa tolikim novcem. Kako te nije sramota? Ne odgovaraš na pitanja novinara. Kažeš "Život dajem - izjavu za poligraf ne dajem!" Odakle ti toliko novca u kešu, ako si u politiku ušao sa 75 hiljada evra. Uskoro očekujem reakciju tužilaštva - da se do kraja utvrdi poreklo ovog novca. Ko zna koliko još i gde računa ima gde je potpisnik Dragan Đilas ili njegov brat Gojko. To je novac koji je iznesen iz Srbije, dok je Đilas bio na vlasti. Građani Srbije imaju pravo da znaju istinu do kraja - naglasio je ministar.

Foto: Printskrin/Pink

- Neko ima 68 miliona dolara u kešu na računima u inostranstvu, što ne bi imao pravo da ima. To je novac koji je otet od građana Srbije i završio je na računima Gojka i Dragana Đilasa. Stotine miliona evra su prihodovale firme Dragana Đilasa dok je on bio na vlasti. Pitanje za njega je odakle ovoliki novac i računi, zašto toliki računi i tolike zemlje i zašto nećeš na poligraf ako nemaš šta da kriješ? - upitao je ministar Mali.

Foto: Printskrin/Pink

Ministar je još jednom istakao kako nadležni organi moraju da se pozabave ovim slučajem i kako istina mora izaći na videlo, jer upravo to zaslužuju građani Srbije.

- Tužilaštvo ne može da bude slepo na ovo - Uprava za sprečavanje pranja novca je pokrenula proces, Poreska uprava takođe. Mora da se utvrdi prava istina i da se utvrdi za koliko je oštećen budžet i građani Srbije - zaključio je ministar Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama