„KORONA, KORONA I KORONA“: Vučić o najgorim momentima u 2020. godini

Tanjug

28. 12. 2020. u 14:27

TRI najgore stvari u 2020. koje bih izdvojio su: korona, korona i korona, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, na pitanje koja su po njemu tri najbolja i tri najgora momenta ove godine.

„КОРОНА, КОРОНА И КОРОНА“: Вучић о најгорим моментима у 2020. години

Foto: Tanjug

-Loše stvari su korona, što smo izgubili mnogo divnih dobrih ljudi, zatim korona, što nam je ekonomski rezultat značajno lošiji kakav je mogao da bude, i korona zato što smo uništili normalan život kako našim starima, tako i mladima. Našim starima koje smo vezali za kuću, a mladima što nisu imali slobodan život kakav smo imali svi drugi u mladosti, zbog mera koje sve vreme donosimo - rekao je Vučić.

Predsednik je kao najbolje momente izdvojio gradnju bolnica i dizanje zdravstvenih kapaciteta uopšte, zatim gradnju autoputa Preljina- Požega, te Beograda na vodi, ali je najponosniji, kaže, na rast BDP po čemu je Srbija najbolja u Evropi.

Srećan je, kaže, zbog izgradnje ne samo dve bolnice, već kompletnog zdravstvenog kapaciteta od Dragiše Mišovića, preko Zemunske bolnice do Zvezdare.

- “Sve što smo gradili i radili pokazalo se koliko je isplativo i važno bilo da se gradilo” - podvukao je on.

Ukazao je da je za njega od izuzetnog značaja, ali da će o tome govoriti iduće godine, autoput Preljina- Požega, kao i pruga koja će da se završi Beograd-Novi Sad.

“I pod tri, nisam pominjao, ponosan sam kada vidim kako napreduje Beograd na vodi. Verujem da će sledeće godine iako svi pokušavaju da zaustave lažnim pričama o izvorištu vode u u Makiškom polju, konačno biti pokrenuta izgradnja metra što će biti velika vest za građane i naš BDP” - obasnio je on.

Vučić je kazao da je ponosan na činjenicu da je Srbija najbolja po stopi rasta, da je to jedna od najboljih vesti, sa kojima se nada da nije poslednja godina da ćemo moći da se pohvalimo, već i naredne dve godine da budemo među prve tri najbolje zemlje.

„Da li nosili zlato ili bronzu, to su veliki uspesi za našu zemlju” - konstatovao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna