HAOS NA PRVOM SASTANKU: Evo zašto je Zorana izbacila Bajatovića

V.N:

31. 10. 2020. u 16:05

ХАОС НА ПРВОМ САСТАНКУ: Ево зашто је Зорана избацила Бајатовића

Zorana Mihajlović

NA prvom sastanku "starih rivala" potpredsednice Vlade Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića odmah su izbili na površinu stari sukobi i sve je okončano tako što je direktor "Srbijagasa" - udaljen sa sastanka!

Ministarka je naime sazvala sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz svog resora među kojima je bio i Bajatović.

Kako saznajemo, Mihajlovićeva  je na početku pitala Bajatovića gde su mu saradnici, s obzirom na jasnu isntrukciju da direktori na prvi, važan sastanak dođu sa najbližim saradnicima kako bi se upoznali i utvrdili principe rada sa novom ministarkom.

Bajatović se pravdao time da su „ili na putu ili su bolesni ili imaju druge obaveze“.

- Šta oni mogu da znaju što ja ne znam? Ja sam tu. Osećam se kao da sam u ministarstvu vojnom - rekao je on.

Dušan Bajatović

Ministarka je odgovorila da ne vidi u čemu je problem šta je to tako strašno tražila. 

- Na prvi važan sastanak u resoru zove vas potpredsednica Vlade i poštovanje prema ovoj Vladi iskazujete na način što dođete sa saradnikom kako je i zatraženo. A saradnika imate Bogu hvala dovoljno. Ovo je nepoštovanje, ne prema meni nego prema Vladi Srbije. Molim Vas napustite sastanak, ne možete da prisustvujete - rekla je Mihajlovićeva.
Nakon što je Bajatović odbio da napusti sastanak, na molbu potpredsednice Vlade, navodno,  služba obezbeđenja ga je udaljila sa sastanka.

Bajatović nije želeo da komentariše incident.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

violeta

01.11.2020. 01:22

Treba postovati Ministra, ali je Zorana odmah na pocetku ovim gestom nagovestila zaokret, od istoka ka zapadu, mislim na energiju, energente .....

Dragan

01.11.2020. 08:04

Ko koga u ovoj guzvi ,videce se za sad Zorana vodi a da svak treba da radi poso zasta je placen ,pa treba. Sta je priorutet to je Zorana u pravu,a dosta je i bilo "Poslanici primaju dobru platu i dnevnice a bojkotuju rad skupstine"ako primas platu za taj poso treba i da ga postujes i radis.

Budimir Milutinović

01.11.2020. 08:22

Javna preduzeća posluju po zakinima i pozitivnim propisima, a ne po nahođenju ministra. Zorana verovatno misli da je generalni direkror javnog sektora u energetici i rudarstvu.

Sremac

01.11.2020. 08:35

Sa platom koju već poduže ima i nafatirao se može da bude bahat i prema Vučiću. Ovaj mu je mandat samo jednu godinu , a posle ko zna možda i on bude ministar.

LazMi

01.11.2020. 11:40

Gospodin Bajatović godinama sedi veoma visoko, toliko visoko da je umislio da je sve njegova "prćija", mislim da je krajnje vreme da ga neko spusti na zemlju.

Zoki

01.11.2020. 11:42

Šta reći ovaj ima platu 2,5 miliona bahato a koliko je dugo na tom mestu pa racunajte ako mu to plaćaju rusi ok ali mi što je mnogo mnogo je

Paja

01.11.2020. 19:41

Sramota ličnu netrpeljivost prenose u rad državnih organa poistovećujući se sa vladom i državom, shvatite već jednom da ste vi samo sluge o ig naroda i da za svoj nerad primate debele prinadležnosti.