ALEKSANDAR VUČIĆ: I dalje ostaje otvoren poziv za Mali Šengen za Prištinu, Podgoricu i Sarajevo

Tanjug

30. 10. 2020. u 18:27

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: И даље остаје отворен позив за Мали Шенген за Приштину, Подгорицу и Сарајево

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon učešća na onlajn konferenciji o Malom Šengenu, da i dalje ostaje otvoren poziv za Prištinu, Podgoricu i Sarajevo da se priključe toj inicijativi.

- Mi Prištinu očekujemo već na nekom od sledećih sastanaka, u skladu sa vašingtonskom inicijativom. Govorio sam i o tome na konferenciji i očekujemo da se Avdulah Hoti priključi već na sledećem samitu i susretu, a onda očekujemo i Sarajevo i Podgoricu - rekao je Vučić.

Kaže da je dogovoreno i formiranje stalnog sekretarijata inicijative, što je, ističe, veoma važna odluka, pošto će tako uvek biti formalizovane sve odluke.

- Suština svega je da olakšamo život svima. Mi smo svi zajedno veoma mali, ali svi zajedno smo manje mali nego kada smo sami. To je velika i važna ideja i od toga Srbija ima ogromne koristi - naveo je Vučić.

Ističe da je prošlo vreme kada nismo razumeli svetske procese i kada je svet išao mimo nas, kao i kada nismo razumeli šta znači snažna ekonomija.

Srbija će ove godine imati najvišu stopu privrednog rasta, dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Luka

30.10.2020. 19:05

Zato je bitan regionalan pristup. Za 2 do 3 godine citav region Zapadnog Balkana bi mogao da bude drugaciji, ali je za to potrebno da ostale zemlje saradjuju i ucestvuju u projektima. To je plan koji ce pomoci regionu da se razvije i pomeri od statusa kvo.

Ivana

30.10.2020. 19:30

Ovo je bez bilo kakve dileme pre svega predstavlja veliki pomak za našu zemlju,ovde se vidi jedna zaista lepa odluka gde ćemo svi imati itekako koristi, svaka čast sve je ovo za bolju budućnost naroda.

Dragan

30.10.2020. 19:39

Trenutno je Mini ŠEngen najbolje rešenje za sve države u regionu. Ideja Mini Šengena nametnula se kao druga najbolja opcija nakon što je Evropska unija u oktobru 2019. godine odbila da najavi početak pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom.