SLAVIĆEMO GA 15. SEPTEMBRA: Srbija i Republika Srpska dobijaju zajednički praznik

Novosti online

26. 08. 2020. u 11:42

Srbija i Republika Srpska imaće zajednički praznik, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

СЛАВИЋЕМО ГА 15. СЕПТЕМБРА: Србија и Република Српска добијају заједнички празник

Foto: N. Skenderija

- Danas smo dobili odluku o zajedničkom prazniku, dogovorili smo

se da predložimo našim drugim organima, to bi bio Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar dan kada je probijen Solunski front. To bi bilo zajednički obeleženo i u Srbiji i Srpskoj gde bismo ne smetajući nikome pokazali da je uspeh jednih i uspeh drugih i da niko nikada neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Pokušaćemo da na bilo koji način sačuvamo i Srbiju i Srpsku, dosta smo imali rata, vreme je mira i razmišljanja o budućnosti. Oni koji misle da pretnjom sukobima i ratovima mogu da ostvare svoje ciljeve, mi ćemo reći da je to opasno, da smo uplašeni tim pretnjama, ali da se zaista nadamo da nikome neće pasti na pamet da ih ostvaruje. Spremni smo da čuvamo i mir i stabilnost i da popuštamo, ali nećemo dozvoliti progon, proterivanje ili pogrom nad srpskim narodom - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (67)

VUČIĆ O UVOĐENJU SANKCIJA RUSIJI: Srbija ima i dalje istu poziciju kao pre 90 dana - poziciju ozbiljnosti i poštovanja međunarodnih prava