LUNE OSTAJE U PRITVORU: Nastavljen teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji

D. Z.

22. 11. 2023. u 12:14

ODLUKOM Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, Milunu Milenkoviću Lunetu, treneru kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice, koji je uhapšen 13. juna ove godine, produžen je pritvor na još dva meseca.

ЛУНЕ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Настављен терор над Србима на Косову и Метохији

Foto: Facebook

Odluku o produžetku pritvora Milenkoviću potvrdila je portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši, a preneli su prištinski mediji na albanskom jeziku.

Milenković, koji se tereti za navodni napad na pripadnike KFOR-a tokom sukoba u Zvečanu, brutalo je pretučen od strane pripadnika specijalne ksoovske polocije prilikom hapšenja u jednom lokalu u centru Kosovske Mitrovice i od tada se nalazi u pritvoru zatvora visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Foto: Facebook

Podsetimo, Luneta su pripadnici tzv. kosovske policije bukvalno pretukli nakon hapšenja, a što je potvrdio i oficir za vezu koji ga je tada posetio.

- Pavićević nam je preneo, kada govorimo o Milenkoviću, da ima šavove po glavi, modrice ispod očiju, da mu se vide tragovi nasilja i prebijanja. Tukli su ga dok je sedeo vezan na stolici, čak su lekari zatražili da ide na snimanje glave jer ga je policajac ROSU udarao više puta kundakom po glavi - rekao je u junu mesecu Petar Petković, direktor kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)