ADVOKAT TUŽIO POSLANIKA NARODNE STRANKE: Isailović podneo tužbu protiv Aleksića

Novosti online

25. 11. 2022. u 16:14

ADVOKAT Igor Isailović kazao je 27. jaunara ove godine podneo Trećem osnovnom sudu u Beogradu privatnu tužbu protiv Aleksića za uvredu jer je 19. januara u emisiji "Junaci doba zlog" na televiziji N1, koja je bila posvećena premijerki Ani Brnabić, izneo na njegov račun, kako kaže, niz laži.

АДВОКАТ ТУЖИО ПОСЛАНИКА НАРОДНЕ СТРАНКЕ: Исаиловић поднео тужбу против Алексића

Miroslav Aleksić

- Igor Isailović izvlači novac za raznorazne njihove batinaše, za raznorazne njihove projekte, ljude koje treba platiti koji idu na mitinge - kazao je tad Aleksić Isailović kaže da su od tada bila zakazana četiri ročišta, a da se tuženi ni na jednom nije pojavio.

- Nije se pojavio ni na poslednjem, već je poslao advokata koji je preneo Aleksićevu poruku da planira da se pozove na poslanički imunitet! To meni znači da zna da je ono što je izgovorio laž. Jako me buni to što neko ko želi da bude deo vlasti izbegava sud već četiri ročišta i planira da se pozove na imunitet.  Je li to borba za vladavinu prava?! Ni ovo ne bih nikada komentarisao, ali smatram da javnost mora da znati o kakvim moralnim veličinama je reč - priča Isailović i dodaje:

- Neko ko javno propagira demokratske vrednosti i želi da bude nosilac visokih javnih funkcija, a sa druge strane izbegava suđenja, pokušava da se pozove na imunitet, samo da javnost ne bi videla da govori neistinu, odnosno da su mu laži služile isključivo za političke napade.

Isailović navodi da su ga mnogi prozivali, ali da nikada nije tužio jer se celu karijeru bori za slobodu javne reči: 

- Nisam mogao da ostanem imun na ove grube neistine od čoveka koga ne znam, niti on mene poznaje. Nisam javna ličnost, skoro nikada ne komentarišem javno. Trpim napade, ali kao otac dvoje dece jako je bitno da skinem ljagu sa svog imena od nekog ko se bori za javnu funkciju, to jest želi da sutra bude vlast. 

Aleksić je u izjavi za Republiku rekao da na neka ročišta nije uredno pozvan:

- Na neka sam bio sprečen da odem zbog obaveza, kao što već godinama Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Sandra Božić i drugi funkcioneri SNS ne dolaze zbog obaveza na ročista po mojim tužbama, ili sud ne može da im uruči tužbu. Što se tiče današnjeg ročista, nisam bio uredno pozvan, a i da jesam sinoć sam se vratio iz Strazbura sa temperaturom. Moj branilac je predložio da se pozovem na imunitet, ali o tome ću odlučiti do narednog ročišta.

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)