VELIKA JE ČAST PONOVO BITI PREDLOŽEN ZA MANDATARA: Ana Brnabić otkrila šta će biti glavni ciljevi nove Vlade Srbije

Tanjug

28. 08. 2022. u 10:47

PREMIJERKA Ana Brnabić istakla je danas da je velika čast što je ponovo predložena za mandatara za sastav nove Vlade Srbije i naglasila da će cilj nove vlasti biti dalje jačanje srpske ekonomije i pored teških uslova.

ВЕЛИКА ЈЕ ЧАСТ ПОНОВО БИТИ ПРЕДЛОЖЕН ЗА МАНДАТАРА: Ана Брнабић открила шта ће бити главни циљеви нове Владе Србије

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Izuzetno su mi prijale reči Aleksandra Vučića. Kada neko kao što je Vučić kaže da dobro radite svoj posao, i da nema šta da vam zameri, to je najveće priznanje za sav trud i rad - podvukla je Brnabić za TV Prva.

Brnabić je ukazala da Vlada iza sebe ima i rezultate, dodajući da je Srbija prošla kroz teška vremena, a da joj se čini da je uspešno vodila naš brod.

Ona je upozorila da teška vremena još dolaze.

- Kada pogledate na vreme pandemije i onoga što nam tek predstoji pomislite - ono je bio "mačji kašalj". Želim da bez obzira na sve izazove Srbija nastavi da napreduje, da imamo kontinuirani rast plata i penzija, da privreda postane sve konkurentnija - istakla je Brnabić.

Rekla je da nije lako tako nešto uraditi u ovakvoj krizi kakvu imao danas, energetskoj i one koju će svet videti i kroz nedostatak hrane i svega onoga što donosi sa sobom atmosfera da smo na ivici Trećeg svetskog rata zbog rata na istoku Evrope.

- Da nastavite da rastete i ekonomija jača deluje skoro nemoguće. Verujem da je moguće, ali je potrebno raditi više. U smislu sati mislim da nije moguće, ali u smislu efikasnosti jeste. Imali smo neki prazan hod, određene propuštene šanse. Sada nemamo pravo na to. Očekujem još jači tim - kazala je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (35)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni