KURTI NE ŽELI SRBE NA KIM Petković: To je glavni razlog što ne želi da formira ZSO

Novosti online

29. 07. 2022. u 13:59

VRHUNAC licemerja i cinizma predstavljaju poruke Aljbina Kurtija da Zajednica srpskih opština nije u interesu srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije i poslednji koji treba da tumači šta je u interesu Srba jeste Kurti.

КУРТИ НЕ ЖЕЛИ СРБЕ НА КИМ Петковић: То је главни разлог што не жели да формира ЗСО

Foto Tanjug

Najnoviji u nizu incidenata otkrila je grupa hodočasnika koja je otišla u obilazak Crkve Svetog Spasa u Prizrenu, u naselju Potkaljaja, i tamo zatekla razvaljenu gvozdenu kapiju na ulasku u crkveni posed.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva brzu reakciju policije, kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodela.

Ova crkva je više puta bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a pre toga su i ukradena vrata sa kapije.

Inače, ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Od početka godine ovo je 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve, što nedvosmisleno pokazuje stepen verske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pritisci na srpski narod i ugroženost verskih objekata rastu iz dana u dan, a albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru KiM obezbede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIČKI NOVINARI NISU MOGLI DA VERUJU: Nikola Jokić pred NBA finale održao konferenciju za štampu kakvu mediji nisu očekivali