VUČIĆ OTKRIO ŠTA SE KRIJE IZA INSISTIRANJA NA "GENOCIDU U SREBRENICI": Od nas ne žele pijetet, već pravnu formulaciju koju bi iskoristili

Novosti onlajn

13. 07. 2022. u 21:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras u velikom intervjuu Vučić govorio je o zapaljivoj retorici iz političkog Sarajeva na dan sećanja na zločin u Srebrenici, kao i o tome zašto ove godine nije otišao u Srebrenicu.

ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ИНСИСТИРАЊА НА ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ: Од нас не желе пијетет, већ правну формулацију коју би искористили

Foto: Pink pritskrin

On je rekao da nije otišao u Srebrenicu jer nije dobrodošao i nije izgovorio "magičnu reč" koju oni žele da čuju.

Predsednik je objasnio šta se krije iza insistiranja na priči o "genocidu u Srebrenici".

- Od nas ne žele pijetet, već pravne formulacije koje bi politički iskoristili, - kompenzacione mere i ukidanje Republike Srpske, upozorio je Vučić govoreći o Srebrenici. 

Idu na pomen u Srebrenicu, ali ne i u Jasenovac

Podsetimo, predsednik je naglasio i da mi razumemo mnoge strance zašto idu na pomen u Srebrenici, ali da nije jasno zašto ne odu na pomen žrtvama u Jasenovcu. Ističe da mi Srbi nikada nećemo moći da shvatimo kako nam sole pamet o teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali su pogazili teritorijalni integritet Srbije.

- Naš odgovor mora da bude ozbiljan i odgovoran, jačanje naše nacionalne svesti i jačanje veza sa našim narodom. To nije stvaranje Velike Srbije, već čuvanje našeg pisma i našeg jezika - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)