VUČIĆ O LICEMERJU ZAPADA: Razumemo zašto idu na pomen u Srebrenici, ali nije jasno zašto ne odu i u Jasenovac

Novosti onlajn

13. 07. 2022. u 21:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras u velikom intervjuu Vučić govorio je o zapaljivoj retorici iz političkog Sarajeva na dan sećanja na zločin u Srebrenici.

ВУЧИЋ О ЛИЦЕМЕРЈУ ЗАПАДА: Разумемо зашто иду на помен у Сребреници, али није јасно зашто не оду и у Јасеновац

Foto: Pink pritskrin

- To je jedan objektivno težak dan, dan teškog zločina nad Bošnjacima. Mislim da imamo mnogo teških dana u godini i tu imamo mnogo problema, mnogo drugačijih viđenja... Ove godine je bilo više mržnje usmerene prema srpskom narodu i možda više pogrešnih odgovora i više mržnje iz medijskog i političkog diskursa koji se tiče naše odgovornosti - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da mi razumemo mnoge strance zašto idu na pomen u Srebrenici,, ali da nikako nije jasno zašto ne odu na pomen žrtvama u Jasenovcu.

Vučić kaže da mi Srbi nikada nećemo moći da shvatimo kako nam sole pamet o teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali su pogazili teritorijalni integritet Srbije.

- Naš odgovor mora da bude ozbiljan i odgovoran, jačanje naše nacionalne svesti i jačanje veza sa našim narodom. To nije stvaranje Velike Srbije, već čuvanje našeg pisma i našeg jezika - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu