PREDSEDNIK SA SRPSKOM DECOM IZ REGIONA: Da bi se istinski volelo treba odrasti do deteta (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2022. u 10:14

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić ugostio je danas decu srpske nacionalnosti iz regiona, i poručio im da je Srbija njihova zemlja, u kojoj su svoji na svome, i u kojoj će ih uvek dočekati ljubav, odakle god da dolaze.

ПРЕДСЕДНИК СА СРПСКОМ ДЕЦОМ ИЗ РЕГИОНА: Да би се истински волело треба одрасти до детета (ВИДЕО)

Foto: Printscreen TV Pink

Vučić je domaćin deci koja su u glavni grad Srbije došli iz Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, pripremio im i prigodne poklone, ali su i oni njemu izmamili osmeh na lice poklonom koji su mu uručili, a darovali su mu ikonu Bogorodice

Predsednik se zahvalio deci i poželeo dobrodošlicu. Istakao je da su deca obišla Hram Svetog Save i da su oduševljeni.

Foto: Printscreen TV Pink

- Da bi se istinski volelo treba odrasti do deteta- rekao je Vučić citirajući Miku Antića i izvino se deci u ime svih odraslih koji nisu odrasli do deteta.

- Slažem se sa velikim pesnikom i imam potrebu da vam se izvinim u ime svih nas. Ni jedan izazov koji stoji pred vama niste sami napravili, niti zaslužili- rekao je Vučić.

Foto: Printscreen TV Pink

Kako kaže, na sreću Srbija je oaza mira i stabilnosti i ljubavi u dekadentnom i uzavrelom svetu u kome vladaju histerija i mržnja.

- Nikada nijedno dete nije započelo rat, niti srušlilo berzu. Naša generacija vam duguje izvinjenje- naglasio je predsednik.

Vučić se posebno zahvalio nastavnicima i profesorima koji vredno rade sa našom decom.

- Hvala im što ih uče da vole svoju Srbiju i da ne zaboravljaju svoje. Hvala vama na svemu tome, bez vas je pitanje koliko bi ova naša divna deca i znala i razumela i ko su i odakle, odakle su im koreni, gde su uvek dobrodošli i gde im je dom! - rekao je Vučić.

Jovana je rekla da deca dolaze iz različitih krajeva i da svako ima svoju specifičnu priču, ali svima je zajednička ljubav prema Srbiji i svom narodu.

- Hvala vam što nas okupljate i što nam pomažete i što činite sve da Srbija bude naš jak oslonac, ma gde bili. Moram iskoristiti priliku da vam se u ime nas Mostaraca zahvalim za podršku nama u Mostaru, a posebno za pomoć u obnovi naše crkve Svete Trojice, koja je simbol našeg identiteta. Nadamo se da će, uz pomoć Srbije, ona biti uskoro završene - poručila je Jovana Vučiću, pozvala ga u posetu i čestitala mu rođendan.

Podsetimo, predsednik Vučić danas slavi 52. rođendan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ALL INCLUSIVE - 639 EVRA: Ponuda za more u Egiptu - slike smeštaja i plaža (FOTO)