VUČIĆ RAZGOVARAO SA DŽONSONOM: Britanski premijer uskoro u Srbiji

Novosti onlajn

04. 03. 2022. u 13:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonskim putem sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЏОНСОНОМ: Британски премијер ускоро у Србији

Foto: Printskrin/ buducnostsrbijeav

Kako je istakao, predsednik Vučić je pozvao Džonsona da dođe u posetu Srbiji, što bi bilo prvi put nakon 42 godine da neki britanski premijer poseti našu zemlju. 

- Upravo sam završio razgovor sa @borisjohnsonuk u kome sam istakao da je princip poštovanja normi međunarodnog prava od suštinskog značaja za Srbiju, kao i poštovanje teritorijalnog integriteta suverenih država. Pozvao sam @borisjohnsonuk da dođe u Srbiju jer 42 godine britanski premijer nije posetio našu zemlju, i dobio uveravanja od britanskog premijera da će nas uskoro posetiti. Takođe, razgovarao sam o saradnji u oblasti energetike, ekonomije, ali i svim drugim bilateralnim pitanjima koja se tiču Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije. Posebno sam istakao da će Srbija, po svaku cenu, čuvati mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana. Naravno, zahvalio sam se i na pažnji i uvažavanju koje #UK pokazuje prema Srbiji - napisano je u opisu objave na Instagram profilu "Budućnost Srbije AV". 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja