VJOSA OSMANI POTPUNO IZGUBILA KOMPAS: Pucaju na Srbe, pa krive Rusiju!

Novosti online

27. 10. 2021. u 07:51

PREDSEDNICA tzv. Kosova Vjosa Osmani poručila je da "situaciju koju je Srbija stvorila na severu Kosova prilikom nedavne akcije kosovske policije treba posmatrati kao pokušaj Rusije da uništi sve američko i evropsko što je postignuto u regionu".

ВЈОСА ОСМАНИ ПОТПУНО ИЗГУБИЛА КОМПАС: Пуцају на Србе, па криве Русију!

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Printscreen

Osmani je istakla da se to mora sagledati u široj slici, nego što je samo pitanje dijaloga između tzv. Kosova i Srbije.

- Evo ruskog pokušaja da uništi sve američko i evropsko što je postignuto na našim prostorima. Ovo je veliki sukob i (tzv). Kosovo je mesto gde se najviše sukobljava na celom evropskom kontinentu, sukobljavaju se ruski interesi sa interesima organizacija kao što su NATO, EU i SAD. Rusija je zainteresovana da se bori ne samo protiv nas, već i protiv svih američkih i evropskih interesa u našem regionu, kroz napade na (tzv). Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru - rekla je Osmani.

Ona se ponovo osvrnula na izjavu evropskog ministra spoljnih poslova Borelja koji je akciju policije tzv. Kosova na severu nazvao "jednostranom, nekoordinisanom i neprihvatljivom akcijom", smatrajući da je ona bila pristrasna i da nije zasnovana na istinitim informacijama.

- Takav visoki zvaničnik EU treba da bude obavešten i da ne dozvoli da neko od drugih zvaničnika želi da ga dezinformiše o istini. Tog dana bilo je vrlo lako proveriti istinu sa terena. Kada se od vas traži da budete posrednik u odnosima kao što je dijalog između tzv. Kosova i Srbije, najmanje što se može zahtevati je nezavisnost ili nedostatak pristrasnosti u odnosu na jednu ili drugu stranu. Ipak, ovde smo videli pristrasnost za koju se nadam da se neće ponoviti, jer je u suprotnosti sa bilo kojim zahtevom koji je EU postavljala dve decenije, odnosno stalno su tražili od nas da se borimo protiv kriminala i korupcije, posebno na severu - zaključila je predsednica tzv. Kosova.

(Kosovo Online)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)