ŠAPIĆ: Vučića napadaju oni koji žele da zaustave Srbiju

Novosti online

10. 10. 2021. u 11:28

PREDSEDNIKA Aleksandra Vučića napadaju oni koji su procenili da Srbija danas ne bi trebalo da bude tu gde jeste i na sve načine pokušavaju da je zaustave, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

ШАПИЋ: Вучића нападају они који желе да зауставе Србију

Foto: SNS

- Onda je potpuno logično da su napadi usmereni na Vučića - rekao je Šapić gostujući u emisiji "Novo jutro", televizije Pink i dodao:

- Potpuno je jasno zbog čega traju napadi na Aleksandra Vučića i od strane nekih političkih krugova u našoj zemlji i spoljnog faktora. Zato što je on personifikacija današnje Srbije, utemeljivač nove srpske politike, to je činjenica, neko sa tom politikom može da se ne slaže, ali ne može da opovrgne da je to činjenica.

On je istakao da ga posebno zabrinjava činjenica da neki od aktera na našoj političkoj sceni podržavaju napade na predsednika države i njegovu porodicu.

- Vučić neće biti doživotni predsednik države, jednoga dana doći će neko drugi, ukoliko ne budemo štitili instituciju predsednika, ne znam šta možemo da očekujemo. Postoje neki stubovi društva i institucije koje moramo da štitimo ko god da je u pitanju- istakao je Šapić.

On je, govoreći o napadima na Vučićevu porodicu, rekao da su to su izuzetno opasne stvari koje moraju da se isteraju do kraja.

- Duboko verujem da će se saznati šta iza toga stoji šta je krajnji cilj, a mislim da je on mnogo dublji nego što je sama diskreditacija predsednika Vučića- rekao je Šapić.

Upitan da li je na Predsedništvu SNS bilo govora o temama koje prethodnih dana okupiraju medije u Srbiji, a tiču se umešanosti nekih od visokih državnih funkcionera u prisluškivanje predsednika države i napade na njegovu porodicu, Šapić je odgovorio da su to stvari koje se tiču nadležnih državnih organa.

- O tome se nije diskutovalo, te stvari se tiču uglavnom nadležnih državnih organa i niko za sada na našim stranačkim organima nije dozvoljavao sebi da na bilo koji način utiče na nadležne organe. Ovo su dosta ozbiljne stvari, i mislim da će svaki iole pristojan i ozbiljan čovek sačekati da vidi epilog svega ovoga. Siguno da će te i stvari i još dosta toga što se dešavalo u prethodnim periodu uticati i na stranačku budućnost mnogih funkcionera- rekao je Šapić i dodao:

- Na Predsedništvu je bilo analize aktuelne političke situacije, predsednik nas je informisao, govorio o brojnim sastancima koje je u prethodno periodu imao sa evropskim i svetskim zvaničnicima, govorili smo o skupštini stranke, pomerena je za 20 dana pre svega zbog epidemiološke situacije- rekao je on.

Šapić je istakao da će na skupštini SNS biti predstavljen 10-godišnji program razvoja Srbije.

- Tri dana će trajati skupština stranke, pokušaćemo da predstavimo jedan 10-godišnji program razvoja Srbije, način na koji mi vidimo politiku i kako bi Srbija trebalo da se kreće. Kao svaka ozbiljna organizacija na svetu, ukoliko svakog dana ne radite ne sebi, ne pratite trendove i ne odgovarate izazovima vremena, ne možete očekivati da ćete održati i nivo kvaliteta posla kojim se bavite. Srpska napredna stranka se trudi da odgovori svim izazovima vremena i potrebama srpskog naroda- zaključio je Šapić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Otvaranje fabrike u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara