VUČIĆ: Izbori 3. ili 17. aprila, voleo bih da opozicija učestvuje

Tanjug

15. 09. 2021. u 10:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će izbori biti održani 3. ili 17. aprila iduće godine i da bi voleo da na njima učestvuje i opozicija.

ВУЧИЋ: Избори 3. или 17. априла, волео бих да опозиција учествује

Foto: Tanjug

- Mi bismo želeli da učestvuju na izborima - rekao je Vučić uz opasku "i da konačno pobede".

On je tako odgovorio na pitanje novinara da opozicija ponovo preti ulicama, a da Zoran Lutovac kaže da ako ponovo bude "lažnih izbora" oni će imati proteste.

- Izbori će biti 3. ili 17. aprila, a kakve će oni izbore imati, ne znam. Biće ih kao što ih je bilo i prošle godine, a govorili su da ih neće biti - kazao je Vučić.

- Ali da bi pobedili, neko mora da prebroji glasove - rekao je Vučić i napomenuo da to ne ide na "majke mi" ili na "časna tajkunska reč".

- Moraju da učestvuju i pobede na izborima da bi došli na vlast, a to spalićemo, ta vremena su odavno prošla. Ne razumeju šta se sve promenilio u Srbiji kao ni volju građana i naroda - istakao je Vučić.

On je dodao da opozicija valjda misli da treba da im se dodvoravate, jer kad, kako kaže, "junaci poput Lutovca, Marinike, Đilasa i ostalih krenu, onda ćemo svi da se uplašimo i pobegnemo iz zemlje od straha od tajkuna".

Kaže da opozicija sada ima svoje probleme, a to je da moraju da se obračunaju sa ekolozima, koji su, kako kaže, sa "Davimo Beograd" već jači od njih na nivou Beograda, a približavaju im se i u Srbiji.

- Sve te sile će da krenu, ali imam pametnijeg posla, važnih stvari. Oni neka rade svoj, mi svoj posao, a narod donosi odluku - ukazao je Vučić.

Kaže i da im želi uspeh na izborima i da se pripreme za njih.

- Oni su veliki favoriti, a ja obećavam da ćemo da se borimo snažno, čisto i pozitivnom kampanjom i rezultatima i onim što smo napravili vojskom, prugama, izgradnjom... do plata i penzija - poručio je Vučić.

On je građanima poželeo srećan praznik, da sa ponosom čuvaju našu trobojku i skrenuo pažnju da pogledaju kako je ovim povodom uređena i zgrada Predsedništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)