Дирекција за управљање ванредним ситуацијама Турске (АФАД) саопштила је да је број погинулих у земљотресу који је погодио град Елазиг, на истоку земље порастао на 29, али су припадници спасилачких екипа 24 сата након разорног потреса испод рушевина успели да спасу двоипогодишњу девојчицу.


Спасилачке екипе су у једном моменту чуле глас који је долазио испод рушевина срушене зграде у четврти Мустафа Паша. Убрзо су успоставили контакт са женском особом која им је казала да се с њом испод рушевина налази и дете, јавила је Анадолија.


Жена је уплаканим гласом дозивала у помоћ, говорећи како више не могу издржати испод рушевина.


Спасилачкеекипе су потом уложиле огромне напоре и на крају ископале тунел и успеле да дођу до места где су се налазили и девојчицу извуку на сигурно и пребаце у болницу. Припадници спасилачких екипа чине све напоре како би спасли и мајку, преноси Klix.ba.

Дирекција за управљање ванредним ситуацијама Турске (АФАД) је саопштила је да је број погинулих у земљотресу који је у петак погодио град Елазиг, на истоку Турске, порастао на 29. Након снажног земљотреса лекарима се за помоћ обратило 1.466 особа.


Према најновијим подацима, у земљотресу су урушене укупно 72 зграде, 514 су претрпеле огромну, а 409 мању штету.


У централним деловима Елазига и даље траје потрага и акција спашавања за преживелима.


Епицентар потреса јачине 6,8 степени по Рихтеру је регистрован у петак у 20.55 сати по локалном времену, у месту Сиврице, недалеко од града Елазига, у близини границе са Сиријом.


Земљотрес се осетио и у околним градовима Адана, Хатај и Османије, те на подручју северних делова Сирије и Ирака.


ТЛО НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА СЕ ТРЕСЕ

Нови земљотрес, јачине 5,1 степена, погодио је данас Турску, објављено је на Твитер налогу Највећи земљотреси (Major Eaethquakes!).

Земљотрес се догодио у источној провинцији Елазиг, у којој су у јучерашњем земљотресу јачине 6,9 степени погинуле 22 особе.

Епицентар земљотреса био је на дубини од око седам километара, а за сада нема извештаја о повређенима или материјалној штети.