Medijski skandal u Crnoj Gori: Prekinut program televizije pred gostovanje oca Gojka

M. S. – V. K./Novosti Online

20. 02. 2020. u 07:14

Kako nezvanično saznajemo, Agencija za elektonske medije ukinula je televizijski prenos operaterima M:tel i Crnogorski telekom

Медијски скандал у Црној Гори: Прекинут програм телевизије пред гостовање оца Гојка

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović Foto V.

Neposredno pred početak najavljene emisije "Problem" na kanalu RTV Budva u kojoj gostuje rektor Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor dr Gojko Perović i poslanik Liberalne partije Andrija Popović, došlo je do prekida programa. Kako nezvanično saznajemo, Agencija za elektonske medije ukinula je televizijski prenos operaterima M:tel i Crnogorski telekom.

Pročitajte još: "Vidimo se u nedelju, ako Bog da": Oficir Zdravko Kasalica OSVETLAO OBRAZ pripadnika Vojske Crne Gore uprkos PRETNJAMA iz Generalštaba


Ovo je u sredu veče saopšteno iz RTV Budva, iz koje je naglašeno da je ta medijska kuća pred sami prenos emisije "Problem" primila veliki broj poruka od građana širom Crne Gore koji su im se žalili na problem prekida programa.

Najava emisije je izazvala veliko interesovanje javnosti, jer je svojim medijskim nastupima otac Gojko Perović pobrao simpatije ne samo vernika SPC već i onih koji podržavaju stranke koje su donele nakaradni Zakon o slobodi veroispovesti
Odmah je usledila reakcija predsednika Saveta Agencije za elektronske medije Ranka Vujovića, koji je demantovao navode RTV Budva da je AEM zamračila njihov program.

-AEM najenergičnije demantuje da ima ikakve veze sa problemima koje ima Televizija Budva sa signalom. AEM se nije bavila Televizijom Budva niti je davala nikakvo uputstvo da se zamrači njihov program. To je dezinformacija.

-Povodom nestanka signala na svim kablovskim emiterima u Crnoj Gori, izjavljujem da je sa istog uređaja (video matrice) sa kojeg je išao ''lajv strim'' emitovan i video signal ka svim kablovskim operaterima. Kao direktor Radio Televizije Budva, zahtevam da se kod Agencije za elektronske medije utvrdi ko je odgovoran za ovu vrstu medijskog mraka, saopštio je direktor RTV Budva Rade Tabaš.

-Svesni da svojim radom i profesionalnim odnosom prema gledaocima kao jedinim merilom našeg kvaliteta, nismo ni sanjali a kamoli i pomislili da se ovakve stvari mogu dešavati u 21. veku. Pod hitno tražimo da se utvrde sve činjenice vezane za ovako brutalan čin diskreditacije medijske kuće na čijem sam čelu, kazao je Tabaš, izvinjavajući se uvaženim gostima emisije, dodajući da će RTB i dalje dalje nastaviti da javnost i gledaoce, objektivno informiše o svim bitnim pitanjima.

-Medijski mrak nam nije, niti će ikada biti nešto čime ćemo se rukovoditi već naprotiv, informacije i objektivnost je nešto sa čime ćemo se voditi u daljem radu. Tražimo odogovor, istako je Tabaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Нада Латиновић

20.02.2020. 08:58

Уводећи медијски мрак , Мило и његови пајташи превазишли су тоталитарне режиме у Африци. Он ће да изнервира чак и своје присталице, које ће га коначно одувати са политичке сцене. То је једини спас и излаз за Церну Гору.

Vaske

20.02.2020. 09:15

A šta u državi MILOGORSKOJ nije problem, samo se sve gura pod tepih ! Ali evo tepih popusta i polako izlazi istina na videlo, kupi Milo pinkle inače te čeka Čaušesku model "DEMOKRATSKIH PROMENA" !

Mirjana

20.02.2020. 09:32

MRAK u Crnoj Gori!!Emisiju PROBLEM ,da li je neko video na području Montenegro ili je samo "lokalnog dometa"?

П.П.7

20.02.2020. 10:16

@Mi gubitnici - Назови коментар ти је тотално у скаду са "именом" којим си се потписао, ГУБИТНИЧЕ latinicarski.

Gubitnik

20.02.2020. 10:27

@Mi gubitnici - A što da se ne zna? Znači i ti od onih koji zastupaju medijski mrak. Idi vrati se u srednji vek.

неимени

20.02.2020. 10:27

@Mi gubitnici - Видиш ли ти прика да немаш ни писма ни језика. Боље да се тиме оптерећујеш но са Србима. Успут, како се на том твом језику каже "добар дан"?

Драган Р

20.02.2020. 10:33

@Mi gubitnici - Господине ако вам није важно то што нашем народу и нашој цркви не дозволјавају ни да кажу шта мисле, шта вам је важно. Можда вас више заниома ко је кога заскочио у задрузи?

Хомер

20.02.2020. 11:27

@Mi gubitnici - Срби? Ако ниси Србин то јест Црногорац већ муслиман Ил католик што се мешаш у српске верске ствари. Уколико си милогорац атеиста без предака,вере, корена боље се закључавај 2 пута недељно. Да не рикнеш

Justinijanove novele

20.02.2020. 10:30

"Ko se maca lati, od maca ce i poginuti", a kako kaze nas veliki Njegos "Vrijeme je majstorsko reseto", tako da osvanuce rujna zora slobode sve od brda pa do mora!

Van

20.02.2020. 11:34

Najnoviji car Irod crnorski da ima i malo obraza oonudio bi ostavku kao predsednik i javno bi se izvinio narodu. Ovako što se duže batrga pad će mu biti teži.

provera

20.02.2020. 12:12

ok. prekinuli signal i kažu tehnika. dobro zašto onda ovi nisu sutradan opet emitovali. pa ako se prekine opet onda nešto nije u redu. ili svaki dan repriza u podne pa da vidimo ko prekida. i ko laže.

Andrija Boskovic

21.02.2020. 05:39

Ovo zamracenje je samo neko hteo da nas potsjeti da ova tehnika moze malo da zamraci i Milu i njegovim pomocnicima.