Muškarac (52), koji je nožem napao policijskog službenika ispred Ambasade Srbije u Bosni i Hercegovini, uhapšen je i prevezen u Kliniku za psihijatriju gde je zadržan na lečenju, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Navodi se da je u četvrtak u 16.20 sati policija obaveštena da je na Obali Maka Dizdara napadnut policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

"Izlaskom na mesto događaja, policijski službenici su zatekli osobu koja je nožem pokušala da napadne policajce. Utvrđen je identitet osobe. Kako je reč o nasilnoj osobi, ona je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezena na Kliniku za psihijatriju "Jagomir" gđe je zadržana na lečenju", prenose banjaličke Nezavisne pozivajući se na Srnu.

Pročitajte još - Potresna ispovest brata splitskog ubice: Stanislav Zavadlav otkrio šta je prethodilo masakru i ispričao detalje iz Doma za nezbrinutu decu

O događaju je obavešteno Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, posle čega je naloženo da policijski službenici Direkcije budu saslušani u svojstvu svedoka o okolnostima krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju poslova bezbednosti.