Bar – Uspostavljen saobraćaj na pruzi Bar –Beograd. Nakon skoro 14 sati, u subotu veče vraćen je na prugu vagon koji je iskočio iz šina na pruzi Bar –Beograd, u barskom naselju Zeleni pojas. Za vraćanje vagona na šine korišćeno je teretno vozilo sa specijalnom dizalicom.

Iako je zadnji vagon loklanog voza iskočio iz šina u subotu oko 9:30 radnici Železničkog prevoza i infrastructure nisu uspeli do 23 sata, da na šine vrate vagon. Takozvani pomoćni voz koji služi za dizanje lokomotiva i vagona nije u fukkciji od 2017. godine, o čemu je u više navrata upozoravano resorno ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Podsetimo, nakon što je vagon iskočio iz šina, niko od putnika u lokalnom putničkom vozu, koji saobraća od Bara do Podgorice, nije povređen.

PR Osnovnog državnog tužilaštva u Baru tužilac Radovan Đurišić potvrdio da je zadnji vagon iskočio iz šina. Prema rečima tužioca Đurišića još se ne zna šta je uzrok iskakanja vagona iz šina.

-Dežurni tužilac je naložio da se saslušaju mašinovođa i otpravnik vozova. Utvrdiće se ima li krivične odgovornosti, kazao je tužilac Đurišić.