S. Makedonija: U prevrnutom kombiju povređena 33 migranta

M. Stančić

subota, 20. 07. 2019. u 00:38

С. Македонија: У преврнутом комбију повређена 33 мигранта

Foto Kanal 5

U saobraćajnoj nesreći koja u petak dogodila na autoputu kod Demir Kapije, na jugu Severne Makedonije, povređena su 33 migranta, među kojima i nekoliko maloletnika, u prevrnutom kombi vozilu

U saobraćajnoj nesreći koja u petak dogodila na autoputu kod Demir Kapije, na jugu Severne Makedonije, povređena su 33 migranta, među kojima i nekoliko maloletnika, u prevrnutom kombi vozilu, potvrđeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kavadarcima.


Na mestu udesa kraj lokaliteta Prždenski spomenik, kod Demir Kapije, uviđaj su izvršile ekipe MUP-a i nadležnog Javnog tužilaštva iz Kavadaraca.


Prema prvim informacijama iz Tužilaštva, 24-godišnji vozač iz Velesa, u kombiju marke „Mercerdes“, skopskih registarskih oznaka, vlasnika iz sela Aračinovo kod Skoplja, sa 33 migranta u ilegalnom prevozu, na autoputu u smeru iz Đevđelije prema Skoplju, primetio je da ga prati policijska patrola.


- U pokušaju da pobegne, vozač se u punoj brzini prebacio na suvazačko sedište, otvorio desna vrata vozila i skočio na autoput. Po inerciji kombi vozilo je nastavilo kretanje sledećih 40 metara, a potom je u prevrtanju sa migrantima survalo u provaliju kraj kolovoza, dubine od oko 14 metara. U nesreći su povređeni svi migranti, među kojima je i nekoliko maloletnika, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Kavadarcima.


Veoma teške ozlede je zadobio i vozač kombija koji je iskočio iz vozila. Zbog ozbiljnosti ozleda on je transportovan na u skopski Urgentan centar. Povređeni migranti su zbrinuti u bolnicama u Kavadarcima i Negotinu na Vardaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije